Μπαίνουμε στην κουζίνα και παρέα με τη Βαλεντίνα Αργυροπούλου και μαγειρεύουμε…. Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και μανταρίνι!

ΥΛΙΚΑ

-150γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

-150γρ κρυσταλλική ζάχαρη

-120γρ στραγγιστό γιαούρτι

-500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-2 αυγά

-ξύσμα και χυμό από δυο μανταρίνια

-1 κάψουλα βανίλια σκόνη

-2 κ.γλυκού baking powder

-1/2 κ.γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

-1 κρόκο αυγού

-3 κ.σούπας νερό

-λίγη κρυσταλλική ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε στον κάδο του μιξερ (ή σε βαθύ μπωλ), το βούτυρο κομμένο σε κύβους, μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα για να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα στο μείγμα, μέχρι να ενσωματωθούν.

Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό από τα μανταρίνια, το αλάτι και την βανίλια.

Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά, χρησιμοποιούμε τον γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder, μέχρι να προκύψει η τελική ζύμη.

Τυλίγουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC με αέρα.

Μεριδοποιούμε την ζύμη σε κομμάτια περίπου 25-30 γρ και πλάθουμε στο επιθυμητό μας σχήμα.

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και με την βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια, αφού τα έχουμε τοποθετήσει σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Χρόνια πολλά! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!