Το original ιταλικό μενού, έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τσίγκας, ενώ η λίστα κρασιών αριθμεί δεκάδες ετικέτες από τον ελληνικό/διεθνή αμπελώνα

Η Τρούμπα εδώ και κάμποσο καιρό έχει πλέον … Ιταλικό αέρα! Φρέσκια, όμορφη και πεντανόστιμη η… «Italida» έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας! Πρόκειται φυσικά, για το new entry, γνήσιο, ιταλικό εστιατόριο στην αρχή της Φιλελλήνων, που με τον Κώστα Τσίγκα στα ηνία του μενού, έχει γίνει με ταχύτητα φωτός, talk of the town!

Χρυσοί καθρέπτες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, μεγάλα ξύλινα επιβλητικά τραπέζια, σε ένα βιομηχανικό γκρι χώρο που ολοκληρώνεται με έναν ξυλόφουρνο στην ανοιχτή κουζίνα. Τόσο λοιπόν, στον εσωτερικό χώρο, μα όσο και στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στις ζαρντινιέρες μπορείτε να δοκιμάσετε πιάτα που θα σας ταξιδέψουν στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, μιας μαμαδίστικης ιταλικής κουζίνας. Εμείς ξεχωρίσαμε τα μύδια σοτέ με μαραθόσπορο, καυτερό σπιτικό λουκάνικο ’nduja και φασόλια, τα φρέσκα ζυμαρικά mandila με πέστο από φουντούκι, τα μοσχαρίσια μάγουλα που αργοψήνονται για δώδεκα ώρες με κριθαράκι και πολέντα και καραμελωμένο ossobucco με ριζότο Milanese.

Ξεχωριστή θέση στο μενού φυσικά, έχουν και οι πίτσες με αυθεντικό ιταλικό ζυμάρι και φρέσκια μοτσαρέλα ως βάση, που ψήνονται επί τόπου στον ξυλόφουρνο! Εμείς ξεχωρίσαμε μία με αγκινάρα, αντζούγιες, κάππαρη, ρικότα, μοτσαρέλα και μελιτζάνα και ακόμη μία με κατσικίσιο τυρί, σαλάμι, μπρόκολο, guanciale και μπούκοβο.

Η λίστα κρασιών τέλος, αριθμεί δεκάδες ετικέτες τις οποίες μπορείτε να συνοδέψετε με κάποια από τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά, που θα δείτε στο στέκουν περίτρανα στο ψυγείο.

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς. T: 2104292005 FB: Italida Instagram: Italida.gr