Το Σάββατο βράδυ στην Καστέλλα, η μουσική ακούγεται πριν ακόμη περάσεις την πόρτα. Γνώριμες λαϊκές μελωδίες, πενιές από ρεμπέτικα και οι φωνές από τις παρέες που έχουν ήδη καθίσει γύρω από τα τραπέζια σε οδηγούν στο «Της Φλώρας το Βεράνι». Ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο για όσους πιστεύουν ότι το καλό φαγητό χρειάζεται μοίρασμα και ότι η έξοδος αξίζει περισσότερο όταν συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.

Η ιστορία του ξεκίνησε το 2017 στην Καλλίπολη, πριν το μαγαζί μεταφερθεί στην Καστέλλα και βρει εκεί το νέο του σπίτι. Η διεύθυνση άλλαξε, όχι όμως και η φιλοσοφία του. Στο Βεράνι της Φλώρας, η παρέα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο: πιάτα που μπαίνουν στη μέση, ποτήρια που τσουγκρίζουν και γνώριμες γεύσεις που θυμίζουν κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Η κουζίνα έχει μαμαδένιο χαρακτήρα, με νόστιμα, περιποιημένα πιάτα, μαγειρεμένα με φροντίδα και χωρίς περιττή επιτήδευση. Είναι φαγητό που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, που ταιριάζει με το κρασί, το ούζο και τη μεγάλη παρέα. Κάθε μεζές γίνεται αφορμή να παραγγείλεις ακόμη έναν και κάθε τραπέζι αποκτά σταδιακά τον δικό του ρυθμό.

Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 114, Πειραιάς, Τ: 210 4522621 & 6980 082334

Facebook: Στης Φλώρας το βεράνι 

Instagram: sthsflwrastoverani

Website: www.verani.gr