Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ

Για περίπου 40 τμχ

  • 700 γρ αλεύρι
  • 350 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κάψουλες βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ

  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε λίγο τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.

Κατόπιν βγάζουμε το σύρμα, προσθέτουμε το αλεύρι τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι. Πλάθουμε σε ότισχήμα επιθυμούμε και τους ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις βγουν από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλές γιορτές σε όλους σας!

Χρήστος Βέργαδος