Υλικά:
½ κιλό μύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
½ περίπου φινόκιο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι (εάν θέλουμε)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα και την πάπρικα και σκεπάζουμε με καπάκι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αχνίσουν τα μύδια και να ανοίξουν.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα με ζεστό ψωμί.
Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!