Το φιστίκι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Αίγινα και αποτελεί μία από τις γεύσεις που δύσκολα λείπουν από μια επίσκεψη στο νησί. Στον Μούρτζη, το διάσημο τοπικό προϊόν βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο, μέσα από πολλές διαφορετικές και άκρως απολαυστικές εκδοχές.
Η οικογένεια Μούρτζη καλλιεργεί το δικό της φιστίκι από το 2001, αξιοποιώντας το σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Μπορείς να το δοκιμάσεις ψημένο με ή χωρίς αλάτι, αλλά και ωμό, ενώ οι πιο γλυκές προτάσεις περιλαμβάνουν σαραγλί, φιστικάτο με καραμέλα, παστέλι και τραγανά μπισκότα.
Εκτός από το πρώτο κατάστημα στην ψαραγορά, ο Μούρτζης διαθέτει πλέον και δεύτερο σημείο στο λιμάνι της Αίγινας. Ο νέος χώρος λειτουργεί παράλληλα ως café/deli, συνδυάζοντας τη βόλτα στο νησί με καφέ, παγωτό, κέικ και γλυκές δημιουργίες που έχουν ως σημείο αναφοράς το αγαπημένο αιγινήτικο φιστίκι.
Για όσους πάλι θέλουν να πάρουν μαζί τους κάτι περισσότερο από τις αναμνήσεις των διακοπών, στο e-shop διατίθενται, εκτός από τις δημιουργίες με φιστίκι, βότανα, σοκολάτες, αποξηραμένα φρούτα και ακόμη περισσότερες επιλογές.

Panagioti Irioti 57, Aegina.
Τ: +30 2297027649
Facebook: Μούρτζης Παραδοσιακά Γλυκά/Mourtzis Traditional Sweets
Instagram: mourtzis_traditional_sweets





