BAO BUNS ME ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BARBEQUE
ΥΛΙΚΑ
• 600 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
• 4 κ.γ. μαγιά στιγμής
• 2 κ.γ. αλάτι
• 4 κ.γ. ζάχαρη
• 40 ml ηλιέλαιο
• 240 ml + 4 κ.σ. χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε τα 240 ml χλιαρό νερό και το ηλιέλαιο. Αρχικά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε ζυμώνοντας με τα χέρια για περίπου 10′. Σταδιακά προσθέτουμε τις 4 κουταλιές νερό ή και λιγότερες ανάλογα με την υφή της ζύμης.
• Μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ το ζυμάρι, καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ηλιέλαιο για να μην ξεραθεί και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε σε σκιερό και ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες. Όταν η ζύμη μας φουσκώσει την χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
• Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε κύκλους 20 εκατοστών. Διπλώνουμε στη μέση και ανάμεσα τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.baobake. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα μισή ώρα. Ψήνουμε σε ατμομάγειρα στους 160 για 15′ – 20′.
ΣΠΙΤΙΚΉ ΣΑΛΤΣΑ BARBECUE (ΓΙΑ 500 ML)
• 30ml νερό
• 240 ml κέτσαπ
• 5 κ.σ. μέλι
• 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1/2 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 2 1/2 κ.σ. μηλίτη
• 1 1/2 κ.σ. worcestershire sauce
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Φυλάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο εως και 2 εβδομάδες
ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ (PULLED PORK)
• 1 κιλό χοιρινό ώμο
• 10 κ.σ. σάλτσα barbecue
• Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αλείφουμε το κρέας με 5 κουταλιές σάλτσα barbecue. Θωρακίζουμε το κρέας σωτάροντας σε λάδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε γάστρα με καπάκι και ψήνουμε για 2μιση στους 200°C. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεψαχνίζουμε.
ΣΕΦ: ΒΑΛΕΝΤΊΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
valentine_argiropoulou