Μπαίνουμε στην κουζίνα και παρέα με τη Βαλεντίνα Αργυροπούλου και μαγειρεύουμε… Μarrons glacé με επικάλυψη σοκολάτας!
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κλ κάστανα μεγάλα
- 400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 μλ νερό
- μερικές σταγόνες λεμόνι
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 250 γρ σοκολάτας κουβερτούρα ή οποιαδήποτε της αρεσκείας μας
- 1 κ.σούπας ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση και την βάζουμε στην φωτιά να πάρει βράση το νερό.
- Χαράσουμε ελαφρώς τα κάστανα από την κάτω πλευρά και τα ρίχνουμε στο βραστό νερό για περίπου 15’.
- Σουρώνουμε τα κάστανα κι αφού κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε προσεχτικά για να παραμείνουν ατόφια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για περίπου 10’-12’ μέχρι να προκύψει ένα σιρόπι.
- Τοποθετούμε τα κάστανα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το σιρόπι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα κάστανα και το σιρόπι να κρυώσουν καλά.
- Αφαιρούμε τα κάστανα και τα τοποθετούμε ένα σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό σιρόπι.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ, σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούνε και γίνει λεία.
- Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
- Καρφώνουμε κάθε κάστανο με μια οδοντογλυφίδα και το βουτάμε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να προκύψει μια ωραία επικάλυψη.
- Τοποθετούμε τα κάστανα προσεχτικά σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος.
*Μπορούμε να τα τυλίξουμε με γιορτινό περιτύλιγμα ή να τα σερβίρουμε όπως είναι σε πιατέλα.
Χρόνια πολλά!