Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε… Σούπα μανιταριών βελουτέ!

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε κύβους
  • 200 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε κύβους
  • 200 γρ βασιλομανίταρα κομμένα σε κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 τμχ φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1,5 lt ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ βούτυρο
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σωτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά.
  • Στην συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού έχει βράσει, αφαιρούμε το θυμάρι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι όπως είναι ακόμα ζεστή η σούπα, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό.
  • Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή έναν πολυκόφτη και τοποθετούμε ξανά σε κατσαρόλα.
  • Αν η σούπα δεν έχει δέσει αρκετά, τότε συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμα.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κρουτόνς ή λίγο ελαιόλαδο ή με φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.

Καλή σας όρεξη!