ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο linguine
15-20 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κιλό τοματίνια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές έως ότου να πάρουν ωραίο χρώμα. Τις αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε τα τοματίνια, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να πάρει βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη σάλτσα τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε ξεχωριστή κατσαρόλα, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τα linguine είναι έτοιμα για σερβίρισμα!