«Καταφέραμε να φέρουμε μία σχετική ισορροπία στα οικονομικά, με αποτέλεσμα να πηγαίνει καλύτερα το θέατρο, να αυξάνονται τα έσοδα, να έχουν μειωθεί τα έξοδα και να μπορεί πλέον ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. να «σηκώσουν» το βάρος της επιδότησης του», σημείωσε ο κ. Μώραλης

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης κ. Νίκος Διαμαντής, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του θεάτρου τα δύο επόμενα χρόνια. Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο μικρό Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στις σημαντικές συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με τρίτους φορείς, όπως το ίδρυμα Νιάρχου, το ίδρυμα Λάτση, το ίδρυμα Λασκαρίδη, στη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων καθώς και στην υλοποίηση τριών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. «Επιδίωξή μας ήταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να είναι ένα θέατρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους Πειραιώτες και όχι μόνο. Το θέατρο φυσικά και δεν είναι για μία καλλιτεχνική «ελίτ». Θέλαμε ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους και το πετύχαμε», σημείωσε ο Δήμαρχος. Αναφέρθηκε ακόμη, στο φεστιβάλ «Πάμε Δημοτικό; – Πάμε Πειραιά;», το οποίο πραγματοποιείται για ένα δεκαπενθήμερο το καλοκαίρι, όπου πλέον όλοι οι φορείς της πόλης μπορούν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Σύντομο χαιρετισμό έκαναν, παρουσιάζοντας το έργο τους για τη νέα σεζόν οι: Γιώργος Κιμούλης, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Θωμάς Μοσχόπουλος, Νικαίτη Κοντούρη, Ρούλα Πατεράκη, Στρατής Πασχάλης, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρης Λιγνάδης, Νότης Ανανιάδης και Μάκης Τσίτας.

Φέτος στο Δημοτικό Θέατρο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε παραστάσεις όπως:

  • “Θείος Βάνιας” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη
  • “Πεθαίνω σαν χώρα” σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη
  • Το έργο του Αύγουστου Κορτώ “Ρένα” σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη
  • “Κούκλες” σε σκηνοθεσία Νικόλας Ανδρουλάκης, βασισμένο στο κουκλόσπιτο “Χένρικ Ίψεν”
  • “Βόυτσεκ” σε σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάτου
  • “Ο κύκλος του έρωτα” (Το γαϊτανάκι) σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: https://www.dithepi.gr/