Βρίσκεται σε ένα πραγματικά μαγευτικό σημείο, πάνω στη θάλασσα στον Φάρο. Εκεί ακριβώς που κάμποσα χρόνια πριν ο Ζαν ερωτεύτηκε την Αλίκη στην ελληνική ταινία «Διακοπές στην Αίγινα»…

Ντόπιο φρέσκο ψάρι κατευθείαν από τον αφρό της θάλασσας, μαγειρευτά φαγητά που θυμίζουν μαμά και ζουμερά ψητά της ώρας συνθέτουν το γευστικό σκηνικό, στην ταβέρνα ο Μάνιτας στο κύμα, στο γραφικό λιμανάκι του Φάρου της Αίγινας. Η Εύη, εδώ και 12 χρόνια, φροντίζει και διατηρεί υψηλό το επίπεδο στο φαγητό αλλά και στη φιλοξενία και δείχνει πραγματικά να το απολαμβάνει. Γλυκιά, χαμογελαστή αλλά και σίγουρη για την ποιότητα που προσφέρει, μας υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες και μας ταΐσε κυριολεκτικά τον μισό – και παραπάνω- κατάλογο!

Ψαρόσουπα με ολόφρεσκο μπακαλιάρο, μουσακά που φτιάχτηκε επί τόπου την ώρα που τον ζητήσαμε, κόκκορα κρασάτο, το ξακουστό πλέον κοτόπουλο Μάνιτας, που είναι μπουτάκια σε μυστική συνταγή που αρνήθηκε να αποκαλύψει όσο και αν την πιέσαμε.. χαχα, χταπόδι ντόπιο με ξύδι μαγειρεμένο σε σάλτσα από πετιμέζι, κότσι μοσχαρίσιο με πατατούλες και φυσικά  τις περιβόητες κατσούλες που δεν είναι άλλο παρά ντόπιο ψάρι που τηγανίζεται σε βούτυρο και σερβίρεται με σάλτσα ντομάτας, γλυκιά πιπεριά και σαφράν.

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε– εμείς πήραμε φεύγοντας και μαζί μας-, τα γλυκά του κουταλιού, τις μαρμελάδες και τα λικέρ που κάνει με τα χεράκια της η μαμά και η θεία της Εύης!

Top επιλογή αποτελεί το λικέρ πικραμύγδαλο και η μαρμελάδα λεμόνι!

Φάρος, Αίγινα. Τ: 2297022245 FB: Μάνιτας στο Κύμα

www.omanitas.gr