Το Οινόραμα και το ελληνικό κρασί αποτελούν το πλέον επιτυχημένο ζευγάρι!

Το Oινόραμα, είναι τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, που οργανώνεται ανελλιπώς από το 1994. Το 2019, λοιπόν, το Οινόραμα γιορτάζει τα 25 χρόνια του! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε Οινόραμα ανοίγονται 25.000 φιάλες κρασιού, αριθμός που συνοψίζει το τεράστιο ενδιαφέρον της έκθεσης.

Αυτή τη χρονιά, το Οινόραμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου (ημέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες του κλάδου) στο Ζάππειο Μέγαρο (10.00-19.00). Εκτός από τους εκπροσώπους όλων των ονομασιών προέλευσης και όλων των ποικιλιών αμπέλου που θα παρουσιάσουν τα καθιερωμένα κρασιά τους, σημαντικό μέρος της εσοδείας 2018 αλλά και νέες κυκλοφορίες , ειδική θέση στη φετινή έκθεση θα έχουν τα κρασιά που θα βραβευτούν με διπλό χρυσό ή χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο το Οινόραμα 2019 είναι Μέγας Χορηγός. Ταυτόχρονα μια ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου αφιερώνεται σε μικρά και  άγνωστα οινοποιεία με ένα ειδικό χώρο που λειτουργεί ως Wine Bar. Εδώ θα δειγματίζονται κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (όπως π.χ. κρασιά αμφορέα ή παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας).

Κι αν θέλετε να δοκιμάσετε τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την «Πλατεία Γευσιγνωσίας», όπου 250 εμβληματικά κρασιά θα παρουσιαστούν με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης  (self-pour).Στο Οινόραμα, οι επαγγελματίες κρασιού και εστίασης έχουν, όπως πάντα, δικαίωμα δωρεάν εισόδου, αφού κάνουν την προεγγραφή τους στο www.oenorama.com. Το δικαίωμα εισόδου για όλους τους άλλους επισκέπτες στην έκθεση είναι 12€ και περιλαμβάνει τον αναλυτικό οδηγό (κατάλογο) και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας του Οινοράματος.


Διοργάνωση: Vinetum
Περισσότερες Πληροφορίες: www.oenorama.com

Τηλ. 210 766 0560 και info@vinetum.gr