Τα ηλεκτρικά πατίνια της Hopp που από 21/01 η Hopp Piraeus έφερε και στην πόλη μας γέμισαν τους δρόμους του Πειραιά κι εμείς ήμασταν από τους πρώτους που τα δοκιμάσαμε! Λίγο η λιακάδα, λίγο η ομορφιά του Μικρολίμανου και η διασκεδαστική εμπειρία που κρύβει μία βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι, έκαναν τη μέρα μας υπέροχη! Για εσάς που δεν έτυχε να δείτε στο δρόμο σας ακόμα ένα ηλεκτρικό πατίνι Hopp να σας πούμε πως πρόκειται για ενοικιαζόμενα πατίνια που λειτουργούν με χρονοχρέωση για ατελείωτες βόλτες στην πόλη!

Ποια είναι η Hopp

H Hopp είναι μία Ισλανδική εταιρεία με έδρα το Ρέικιαβικ και με παρουσία σε 17 χώρες, με 36 σημεία εξυπηρέτησης. Στην Ελλάδα έχει παρουσία από 2022 και πλέον από 21/01/24  και στον Πειραιά.  

Στόχος

Στόχος της Hopp είναι να παρέχει την επιλογή στον πολίτη που ζει και κινείται στον Πειραιά αλλά και στον επισκέπτη, τον τουρίστα και τον φοιτητή, να μετακινηθεί ευκολότερα, διασκεδαστικά και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ηχητικής και περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Χρήση

Η χρήση του πατινιού είναι εξαιρετικά εύκολη απλή και κυρίως διασκεδαστική  ως προς τον αναβάτη. Αρχικά ο χρήστης πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Έπειτα θα πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή HOPP escooters και να συμπληρώσει στα στοιχεία τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και την κάρτα του, χρεωστική ή πιστωτική. Στη συνέχεια βρίσκει το πατίνι του σκανάρει το QR Code, πατάει διαδρομή, κάνει ένα μικρό push με το πόδι του για να πιάσει περίπου τα 4χλμ την ώρα, GO! Ανεβαίνει και έφυγε!

Μέτρα Ασφαλείας

Η Hopp έχει λάβει τα ασφαλιστικά μέτρα που διέπουν την χρήση ενός πατινιού. Το συγκεκριμένο πατίνι που θα δεις στους δρόμους της πόλης είναι μοντέλο ΟΚΑΙ ES 400 B  φέρει διπλά φρένα, φλας πορείας, φώτα μονίμως ανοικτά εμπρός και πίσω αλλά και διπλές αναρτήσεις. Παράλληλα τα πατίνια έχουν βάση για το κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί και ως φορτιστής. Ωστόσο φυσικά, ο καθένας από εμάς ως χρήστης πρέπει να σέβεται και να προσέχει αρχικά τον εαυτό του και να το οδηγεί με ασφάλεια. Γι αυτό το λόγο πρέπει πάντα να φοράμε κράνος και να έχουμε πλήρη γνώση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σχέση σεβασμού χρήστη και πολίτη

Κάθε ημέρα γίνονται οι τοποθετήσεις των μπαταριών στις μονάδες και τακτοποιείται ο στόλος ώστε να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στις ανάγκες των χρηστών αλλά και στην καθημερινότητα των υπολοίπων πολιτών. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο φορτίο στην διαχείριση του στόλου, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για την Hopp να αναπτυχθεί μια σχέση σεβασμού μεταξύ χρήστη και πολίτη ώστε να συνυπάρχουν εναρμονισμένα και σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. 

Χαρτογράφιση της πόλης

H περιοχή του Πειραιά ήδη χαρτογραφείται μέσω συστήματος geofencing, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί, θα μπορεί να δώσει τα πρώτα στοιχεία με τα σημεία υψηλής κυκλοφορίας, όπως και τα σημεία τοποθέτησης μονάδων με βάση την κίνηση των πολιτών και τις διασταυρώσεις στα δρομολόγια. Η παραπάνω υπηρεσία απεκονίζει σε άμεσο χρόνο τις ανάγκες των πολιτών και προσαρμόζει την λειτουργία της Ηopp στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών  της πόλης του Πειραιά.

Όρια ταχύτητας

Η Hopp έχει οριοθετήσει ζώνες όπου η ταχύτητα περιορίζεται  στα 6 χλμ για την ασφάλεια των πεζών, όπως και ζώνες που απαγορεύεται η διέλευσή των μονάδων. Με την πορεία του χρόνου θα προστεθούν ζώνες παρκαρίσματος όπου ο χρήστης θα έχει έκπτωση στην συνολική αξία του δρομολογίου όταν παρκάρει στις ζώνες αυτές.

Χρεώσεις

Η χρέωση είναι 0,90€ για να ξεκλειδώσει το πατίνι κι έπειτα 0,25€ ανά λεπτό. Αν ο χρήστης θελήσει να κάνει στάση πατά παύση και η χρέωση αναδιαμορφώνεται στα 0,15€ για όση ώρα είναι σταματημένος. Παρκάρει σε επιτρεπόμενες ζώνες δωρεάν, ενώ αν βγει εκτός ζώνης υπάρχει χρέωση 10€.

Instagram: hopp_piraeus