Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη! Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Βίκυ Χατζηβασιλείου, ενώ ο ηθοποιός της τηλεοπτικής επιτυχίας Το Ναυάγιο, Λεωνίδας Κακούρης, αφηγήθηκε αποσπάσματα από το βιβλίο. Παράλληλα, την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Μίλτος Πασχαλίδης, ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες με την κιθάρα του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκδότη των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος έκανε αναφορά στον εορτασμό των 10 χρόνων κοινής πορείας των εκδόσεων με τον Σπύρο Πετρουλάκη, τονίζοντας ότι μέσα από τα βιβλία μαθαίνουμε σημαντικά ιστορικά γεγονότα και διδασκόμαστε πώς να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Η Μαρία Τζομπανάκη συνόδευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο την παρουσίαση, ερμηνεύοντας ένα ριζίτικο τραγούδι που καθήλωσε το κοινό. Ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας των τεράστιων τηλεοπτικών επιτυχιών «Σασμός» (Αlpha) και «Το Ναυάγιο» (Mega), επιστρέφει φέτος με το ενδέκατο μυθιστόρημά του. Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στο Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας το 1949 με μία ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

«Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες. Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας. Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη. Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτοί είναι η κόλασή μας».

Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη. Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo, ενώ έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), H Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), Σασμός (2019), Η νύχτα της αλήθειας (2020) καθώς και τα παιδικά βιβλία Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016), Η συνταγή της ευτυχίας (2016) και Το αθάνατο νερό (2019).