Ένα μυστικό στο σπίτι που θα σε κάνει πιο αισιόδοξο… Η κηπουρική συνδέεται με την αισιοδοξία αναφέρει μια ειδικός και σου αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις τη δύναμη που σου προσφέρει.

Η άνοιξη ήρθε και ξεκίνησε μια εποχή που σηματοδοτεί την ελπίδα και την αισιοδοξία, μετά τη μελαγχολία του χειμώνα. Η φύση ξυπνά σιγά σιγά, μας γεμίζει με μυρωδιές και χρώματα και συμβολίζεται η αναγέννηση. Μπορεί να υπάρχουν δύσκολες στιγμές για όλους αλλά η χαρά είναι πάντα εδώ.

Η αισιοδοξία δεν είναι χαρακτηριστικό αλλά στάση ζωής και αποτελεί ένα καίριο κομμάτι της γενικότερης ευημερίας του ανθρώπου. Ο τρόπος που κάποιος σκέφτεται και η ερμηνεία που δίνει σε όσα συμβαίνουν, του δίνουν μια ψυχική ανθεκτικότητα, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ακολουθούν παρακάτω 4 τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι σου, που θα σε κάνουν πιο αισιόδοξο:

Χώρος χαλάρωσης

Διάλεξε έναν χώρο στον κήπο ή στο μπαλκόνι, που θα τον έχεις για χαλάρωση. Βάλε φυτά με χρώματα και όμορφες μυρωδιές και ένα αναπαυτικό κάθισμα με μαξιλάρια. Φρόντισε να αφιερώνεις κάθε ημέρα λίγο χρόνο σε αυτόν τον χώρο, είτε ακούγοντας μουσική, είτε πίνοντας ένα αγαπημένο ρόφημα.

Φύτεψε χρωματιστά λουλούδια

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να βάλεις χρωματιστά φυτά, στη βεράντα ή στον κήπο σου. Τα έντονα χρώματα δίνουν πάντα αισιοδοξία και καλύτερη διάθεση.

Παίξε με βότσαλα

Πάρε μερικά λευκά βότσαλα και γράψε στο καθένα από μια λέξη, όπως ελπίδα, πίστη, αγάπη, αισιοδοξία. Βάλε τις πάνω στα φυτά και κάθε φορά που ασχολείσαι με αυτά θα βρίσκεις ένα όμορφο μήνυμα. Θα σκέφτεσαι κάθε φορά τι σημαίνει η συγκεκριμένη λέξη για σένα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Φύτεψε αρωματικά φυτά

Επίλεξε να φυτέψεις αρωματικά φυτά και βότανα σε ένα σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού σου. Οι μυρωδιές τους θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου και θα σε ηρεμήσουν. Έξτρα μπόνους το ότι μπορείς να τα απολαύσεις σε μορφή τσαγιού ή στα αγαπημένα σου φαγητά.