Ποιο φρούτο βελτιώνει την ψυχολογία; Η χώρα μας φημίζεται για την πλούσια παραγωγή ακτινιδίων και μάλιστα για την εξαιρετική γεύση που αυτά έχουν. Τώρα εκτός από τις ήδη γνωστές ευεργετικές ιδιότητες που έχει το ακτινίδιο, έχετε έναν ακόμη λόγο να το εντάξετε στην διατροφή σας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Οtago της Νέας Ζηλανδίας παρουσίασαν μια μελέτη όπου το ακτινίδιο έχει γρήγορη επίδραση στην ψυχολογία μας.

Σε μόλις 4 ημέρες οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος στην έρευνα είδαν την διάθεση τους να φτιάχνεται, ενώ το μέγιστο των αποτελεσμάτων φάνηκε στις δύο εβδομάδες.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

Οι συμμετέχοντες που είχαν έλλειψη σε βιταμίνη C είχαν χαμηλή ενέργεια, μηδενική διάθεση για δραστηριότητες, ενώ υπέφεραν από υπνηλία και έλλειψη συγκέντρωσης.

Σε μόλις 4 ημέρες και είδαν την κατάσταση να ανατρέπεται με το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα να παρουσιάζεται στις 16 ημέρες.

Και όλα αυτά με ένα ακτινίδιο την ημέρα.

Tα άλλα ωφέλη του ακτινιδίου

Το ακτινίδιο αποτελεί μια ασπίδα για το ανοσοποιητικό μας. Λόγω της βιταμίνης C προστατεύει από ιώσεις, κρυολογήματα και βακτηριακές λοιμώξεις.

Μακροπρόθεσμα είναι ιδανικός “προστάτης” για καρδιαγγειακά προβλήματα και εγκεφαλικά.

Όμως αυτό που χαρακτηρίζει το ακτινίδιο είναι ότι αποτελεί λύση για προβλήματα δυσκοιλιότητος και εντέρου.