Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το αγαπημένο μας κρασί; Αν διαβάσετε τα παρακάτω θα αναθεωρήσετε… Το GiaKrasaki.Gr – Wine shop σε μία προσπάθεια να σας εντάξει για τα καλά… στον κόσμο του κρασιού μοιράζεται μαζί σας μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον λατρεμένο οίνο και που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν!

  • Το να πίνει κάποιος «εις υγείαν» ξεκίνησε στην αρχαία Ελλάδα. Η ιδέα ήταν ότι ο οικοδεσπότης έπινε το πρώτο φλιτζάνι κρασί για να δείξει στους καλεσμένους του ότι δεν τους δηλητηριάζει. 
  • Στο Βιετνάμ, αν παραγγείλεις στον σερβιτόρο ένα ποτήρι κρασί από κόμπρα (cobrawine), θα σου σερβίρουν ένα «blend», το οποίο αποτελείται από κρασί ρυζιού και αίμα φιδιού, το οποίο θανατώνεται εκείνη τη στιγμή.
  • Δεν βελτιώνονται όλα τα κρασιά με τον χρόνο. Στην πραγματικότητα, το 90% των οίνων πρέπει να καταναλώνεται εντός ενός έτους από την παραγωγή.
  • Το σκούρο πράσινο μπουκάλι, που συνήθως εμφιαλώνεται το κρασί, είναι Αγγλική εφεύρεση και πιο συγκεκριμένα έργο του Kenelm Digby (1603 – 1665). Πριν από αυτήν το κρασί έμπαινε σε σακούλες από δέρμα κατσίκας.

  • Οι «γευσιγνωσίες» μάλλον λάθος λέγονται έτσι… Κορυφαίοι sommeliers συμφωνούν στο γεγονός πως η οσμή είναι μακράν πιο σημαντική αίσθηση όσον αφορά τη δοκιμή.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας μιας γαλλικής δρυός που κόβεται για τη δημιουργία δρύινων βαρελιών, είναι 170 χρόνων.
  • Υπάρχουν περίπου 10.000 ποικιλίες σταφυλιών παγκοσμίως.
  • Οι ρωμαίοι ανακάλυψαν πως από το κάψιμο κεριών από θείο μέσα σε αμφορείς, το κρασί παρέμενε φρέσκο και δεν αποκτούσε μυρωδιά ξυδιού.
  • Ένα νεοφυτεμένο αμπέλι χρειάζεται περίπου 4 – 5 χρόνια για να ευοδώσει και να παράξει καρπούς καλής ποιότητας.
  • Στην αρχαία Αίγυπτο, η αποθήκευση του κρασιού μέχρι αυτό να ωριμάσει επιτυχημένα θεωρούταν αλχημεία και ήταν προνόμιο μόνο των φαραώ.

Στον χώρο του GiaKrasaki.Gr – Wine shop θα βρεις μία μεγάλη γκάμα σε ετικέτες από Έλληνες οινοποιούς καθώς και κλασικές προτάσεις από χύμα ποικιλίες που θα ικανοποιήσουν όλους τους μύστες του κρασιού. Μπορείς μάλιστα να τις συνδυάσεις γευστικά με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τσαμαδού 9, Λιμάνι Πειραιάς. T: 2104170138

Αιγάλεω 48, Πειραιάς T: 2104626034

Facebook: GiaKrasaki.gr

Instagram: GiaKrasaki.gr

www.giakrasaki.gr