Με όνομα που σε προδιαθέτει ότι θα φας μέχρι… τελικής πτώσεως, ένα είναι σίγουρο, ότι στον Άμπακο θα φάτε καλά. Πόσω μάλλον σε αυτό το υπέροχο τετραήμερο που διοργανώνει ο Abakos για τους λάτρεις του καλού κρέατους και του ποιοτικού κρασιού.

Επειδή το εκλεκτό κρέας πρέπει να συνοδεύεται από καλό κρασί, ο Άμπακος σε συνεργασία με το Κτήμα Λαντίδη σας προσκαλούν σε μία τετραήμερη εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων, για να ανακαλύψετε από κοντά τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος σε συνδυασμό με το μενού του βραβευμένου chef Χρήστου Τζιέρα.

Στο wine tasting θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Ergo Λαντίδη (λευκός οίνος) και τη Μικρή Κιβωτό (ερυθρός οίνος) και να τα συνταιριάξετε με τις δημιουργίες του διάσημου Chef. Και εξηγούμε ακριβώς τι εννοούμε…Είστε έτοιμοι;

Μικρή Κιβωτός Ερυθρός (Little Ark)
Ποικιλιακός οίνος ερυθρός ξηρός, παλαιωμένος 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό με μερικές μωβ αποχρώσεις. Έχει μια εξαιρετική και πολύπλοκη δομή.

Αρώματα ώριμου φρούτου, όπως βατόμουρο και δαμάσκηνο, σε συνδυασμό με αποξηραμένη ντομάτα και πιπέρι.

Συνοδεύει τέλεια τα παρακάτω πιάτα από το μενού (σας παραθέτουμε μερικά):

Πικάνια Black Angus (300γρ.) με τσιμιτσούρι και αλάτι Maldon

Rib-eye steak Black Angus Ουρουγουάης (300γρ.) ελαφρά καπνισμένο  με μυρωδικά

Flank steak Black Angus Ουρουγουάης (350γρ.) με μυρωδικά

Spare ribs (χοιρινά παϊδάκια) μαριναρισμένα σε καπνιστή BBQ sauce

 

Ergo Λευκός.

Οίνος Λευκός Ξηρός, Προστατευόμενης Γεωγραφικής

Οίνος με έντονα αρώματα, με χαρακτηριστικότερα αυτά των καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων όπως αχλάδι, ανανάς και λεμονανθούς. Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με πρασινωπές ανταύγειες.

Φινετσάτο στόμα, λιπαρό, δεμένο, με δροσιστική οξύτητα που εξισορροπεί όμορφα το σύνολο ενώ για το τέλος επιφυλάσσει μεσαίας διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ.

Συνοδεύει τέλεια τα παρακάτω πιάτα από το μενού(σας παραθέτουμε μερικά):

Απάκι κοτόπουλου ή χοιρινού φιλέτου στο δικό μας καπνιστήριο με αρωματικά,  κρασί, ρίγανη και λεμόνι

Λαδοτύρι Μυτιλήνης στο φούρνο με πικάντικη μαρμελάδα χειμωνιάτικων φρούτων

Καπνισμένο Κοτόπουλο μπούτι σε Ασιατική μαρινάδα με προετοιμασία Κορεάτικου BBQ (bulgogi)

Πανσετάκια σε παραδοσιακή κρητική μαρινάδα με αρωματικά, ξύδι και κρασί βιλάνα

Σας τρέχουν ήδη τα σάλια, έτσι; Τι περιμένετε, λοιπόν;

Από Δευτέρα 21 μέχρι και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από το μεσημέρι έως το βράδυ με happenings και εκπλήξεις σας περιμένουν για την πιο γευστική εμπειρία που έχετε ζήσει ως τώρα και χωρίς καμία υπερβολή θα αποζητάτε ακόμη ένα τέτοιο event!

Στο στέκι του Πειραιά βρίσκεται ο παράδεισος όσων λατρεύουν το καλομαγειρεμένο κρέας, με extra large μερίδες και γεύσεις που αποθεώνουν τη λέξη BBQ. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα φιλέτα και steaks, όπως αρμόζει σε ένα καλό steakhouse, και θα τα συνοδεύσετε με τέλειες σος, φρέσκες τηγανητές πατάτες και πολλά άλλα!

Μεραρχίας 14 & Φίλωνος 66, Τ: 2104525251 F/B: Abakos, Instagram: abakos_stekihouse