ΥΛΙΚΑ

2 ώριμα mango

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. λεμόνι

4 κ.σ. σπόρους chia

1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

Περίπου ½ κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα mango και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πολτοποιείται το mango, με το πιρούνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τους σπόρους chia και συνεχίζουμε το βράσιμο, για περίπου 10 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε το κλωνάρι της αρμπαρόριζας που το χρησιμοποιήσαμε για να δώσει άρωμα στη μαρμελάδα, και αφήνουμε να κρυώσει.

Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τη συντηρούμε στο ψυγείο.

Tip 1: Όταν η μαρμελάδα κρυώσει θα διαπιστώσετε πως είναι αρκετά πηχτή.

Tip 2: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει, φράουλες, σύκα, δαμάσκηνα, μύρτιλα κτλ αρκεί να αφαιρέσετε πρώτα τα κουκούτσια τους, εάν υπάρχουν.

Tip 3: Αν δεν θέλετε να φαίνονται οι σπόροι chia, μπορείτε να πολτοποιήσετε τη μαρμελάδα στο blender πριν κρυώσει.

Σεφ: Βαλεντίνα Αργυροπούλου
valentine_argiropoulou