Το μέλι χρησιμοποιείται ως φάρμακο από αρχαιοτάτων χρόνων με απίστευτες θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες. Φημίζεται για τις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του και το καταστούν μια από τις πιο ευεργετικές τροφές. Είναι από τις πιο παλιές γλυκαντικές ουσίες, με περισσότερες από 181 θρεπτικές ουσίες. Τα οφέλη του για τον οργανισμό και το δέρμα αμέτρητα.


Που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;

Όσον αφορά τον τομέα υγείας!

Αν έχεις πονοκέφαλο, τότε φάε μερικές κουταλιές μέλι για να τον διώξεις και να νιώσεις καλύτερα. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη και συμβάλλει στον καλό μεταβολισμό σου. Σε περίπτωση που έχεις ξυπνήσει με πονοκέφαλο λόγω της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ το μέλι μπορεί να το αποβάλει ευκολότερα από τον οργανισμό σου λόγω της φρουκτόζης.

Αν πονάς στον λαιμό σου και έχεις έντονο βήχα τότε φάε μέλι! Θα μαλακώσει τον λαιμό σου και θα υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Αν έχεις καεί, κοπεί ή γδαρθεί τότε εφάρμοσε στην πληγείσα περιοχή μέλι, όχι μόνο θα σε ανακουφίσει αλλά λειτουργεί και ως αντισηπτικό και βοηθά στην γρήγορη επούλωση των πληγών. Ο αιγυπτιακός πολιτισμός χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική από τα πανάρχαια χρόνια.

Αν έχεις έντονο κνησμό και φαγούρα το μέλι θα απαλύνει τα συμπτώματα αφού διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αν είσαι εξαντλημένος και το πρόγραμμά σου υπερφορτωμένο αντί να πιεις οτιδήποτε ενεργειακό προτίμησε να φας μια κουταλιά μέλι. Θα σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στην μέρα σου. Μια φυσική πηγή ενέργειας, η φρουκτόζη και η γλυκόζη που περιέχει απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό.

Αν θες να μειώσεις και να καταπολεμήσεις το στρες.

Αν θες να βελτιώσεις την μνήμη.
Tip:Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της“κακής” χοληστερόλης.

Για να είσαι γλυκιά σαν… μέλι

Αν έχεις ξηρά και ταλαιπωρημένα χείλη τότε κάνε ένα ελαφρύ πίλινγκ με μέλι. Εφάρμοσέ το στα χείλη, άσε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε. Θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα νιώσεις τα χείλη σου μαλακά και ανανεωμένα. Ακόμα καλύτερα να αφήσεις το μέλι να απορροφηθεί στα χείλη καθώς κοιμάσαι!

Για ταλαιπωρημένα μαλλιά άπλωσε μέλι στα μαλλιά σου σε ανάμειξη με λίγο ελαιόλαδο. Αφού απορροφηθεί καλά η μάσκα ομορφιάς τότε ξέπλυνε. Θα δυναμώσεις και θα ενυδατώσεις τα μαλλιά σου.

Αν θες να έχεις ένα απαλό δέρμα εφάρμοσε στο δέρμα πριν το μπάνιο.. κάνοντας κυκλικές κινήσεις τρίψε απαλά.. βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και δίνει στο δέρμα την νεανικότητα και την απαλότητα που του αξίζει, καθώς είναι καταπραϋντικό και ενυδατικό.

Για το πρόσωπό σου το μέλι είναι απολεπιστικό και αντιβακτηριδιακό, εφάρμοσε για καθαρό και λαμπερό δέρμα! Για έντονη ακμή καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Είναι αντιγηραντικό.. πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μπορείς να απομακρύνεις και να ξεφορτωθείς σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σου…