Ο Κωστής Στάμου είναι μια έντονη προσωπικότητα στον χώρο της Τέχνης και του Θεάματος. Ένας άνθρωπος γεμάτος ευαισθησίες και αγάπη για αυτό που κάνει. Ένας άνθρωπος που καταθέτει την ψυχή του κατά την διάρκεια της ερμηνείας του και αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι «Ο ΓΙΑΤΡΟΣ …ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ», όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει. Μας μιλάει για την δισκογραφική του δουλειά «ΘΑ ΕΧΕΙΣ…ΤΥΨΕΙΣ», για τις δισκογραφικές εταιρίες, για τις συνεργασίες του , για το κέντρο πού θα εμφανίζεται τον χειμώνα και κλείνοντας αναφέρεται στην Τέχνη και πόσο απαραίτητη είναι στην ζωή του!

Συνέντευξη στη Φωτεινή Δημητριάδου

-Κωστή κάνε μας ένα «flashback» της καλλιτεχνικής σου πορείας…

Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία γιατί μου άρεσε πολύ η μουσική, παρ΄οτι δεν με ενδιέφερε να ασχοληθώ επαγγελματικά, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε επαγγελματικά. Συνεργάσθηκα με πολύ σημαντικούς συνθέτες, οι οποίοι αναγνώρισαν το ταλέντο μου από την πρώτη στιγμή και έτσι έγινε η αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας. Το 1987 συνεργάσθηκα με τον Τάκη Σούκα και στην συνέχεια έκανα μαζί του μία δισκογραφική δουλειά η οποία όμως επειδή όμως δεν έγινε καλή διαφήμιση δεν πήγε και τόσο καλά. Στην συνέχεια συνεργάσθηκα σε μεγάλες πίστες με μεγάλα ονόματα, όπως Ρίτα Σακελαρίου, Γιώργος Σαρρής, Φίλιππος Νικολάου, Κατερίνα Στανίση, κ.λ.π. Στήν συνέχεια συνεργάσθηκα με πολλούς συνθέτες όπως Αντώνης Ρεπάνης, Γιάννης Ντανιάς, Δημήτρης Ευσταθίου και αυτό ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα γιατί δίπλα τους έμαθα και διδάχτηκα πολλά. Τέλος θέλω να τονίσω ότι αυτή η δουλειά με αντιπροσωπεύει πολύ και δεν μπορώ να φαντασθώ τον εαυτό μου να κάνω άλλη δουλειά!

-«ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ», είναι η νέα σου δισκογραφική δουλειά. Πότε θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου;

Αυτή η δουλειά έγινε το 2017 και το ερέθισμα ήταν ότι μου το ζήτησαν πολλοί φίλοι, που πάντα με στήριζαν αλλά και ανάγκη μου να εκφραστώ. Πιστεύω ότι είναι μία καλή δουλειά και ότι ο κόσμος θα την αγαπήσει και θα την αγκαλιάσει. Η παρουσίαση θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο οπότε και θα το ανακοινώσω. Η εταιρία που συνεργάζομαι είναι η «CGS» και είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες.

-Εσύ έχεις Τύψεις;

Όχι, δέν έχω τύψεις γιά αυτό έχω καί τήν συνείδηση μου καθαρή.

-Έχεις μια δυνατή πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Γιατί για ένα διάστημα αποστασιοποιήθηκες;

Μετά από μια μακρόχρονη πορεία στην δουλειά μου αποφάσισα να σταματήσω γιατί άρχισε η φθορά και στον τρόπο διασκέδασης, αλλά και σε εμάς τους καλλιτέχνες. Τώρα που έκρινα την σωστή στιγμή εμφανίζομαι με την νέα μου δισκογραφική μου δουλειά «ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ».

-Η δισκογραφία πλέον είναι πολύ δύσκολη , απαιτητική, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται καθαρά από τα Μ.Μ.Ε. καί τό ΙΝΤΕΡΝΕΤ, που γίνεται η διαφήμιση από εκεί καί έτσι οι δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να κρατηθούν ψηλά έχουν απαιτήσεις.

-Το χειμώνα σε ποιο μαγαζί θα εμφανισθείς;

Η αλήθεια είναι ότι συζητάω με τρία μαγαζιά. Μόλις κλείσω πολύ σύντομα, θα το ανακοινώσω.

-Για τα κυκλώματα που υπάρχουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα τι έχεις να μας πεις;

Κυκλώματα υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Όποιος θέλει να ακολουθήσει τα κυκλώματα για να προβάλει την δουλειά του ή να προβληθεί και ο ίδιος αυτό είναι δικό του θέμα!

-Για εσένα ποιές είναι οι καλύτερες συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι στιγμής;

Είναι πολλά ονόματα, αλλά οι πιο στενές συνεργασίες είναι με την Ρίτα Σακελαρίου, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Σαρρή, Δημήτρη Ευσταθίου,κ.λ.π.

-Οι συναυλίες σε ενδιαφέρουν και υπάρχει στο προσκήνιο κάτι τέτοιο προγραμματισμένο;

Με ενδιαφέρουν πολύ. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Αν προκύψει γιατί όχι…

-Ποιο το ερέθισμα για να γίνεις τραγουδιστής;

Το ερέθισμα μου το έδωσε ένας πολύ καλός φίλος χορευτής και μαθητής της Χαρούλας Ζιώκα, η οποία αναγνώρισε το ταλέντο μου. Είναι η σύζυγος του Γιώργου Φούντα…

-Σκέφθηκες να κάνεις καριέρα στό εξωτερικό;

Όχι, γιατί είμαι λαϊκός τραγουδιστής!

-Η δισκογραφική εταιρεία μετά την παρουσίαση του δίσκου σου θα οργανώσει κάποιες άλλες παρουσιάσεις ανά την Ελλάδα;

Δεν το γνωρίζω ακόμη, αλλά θέλω να πιστεύω πώς ναι.

-Τι σε γοητεύει πιο πολύ στην δουλειά σου;

Με γοητεύει όταν βλέπω τον κόσμο να κρέμεται από τα χείλη μου. Αυτό σημαίνει ότι τα τραγούδια μου τούς αγγίζουν τις ψυχές τους και εισπράττω πολύ αγάπη. Δηλαδή είμαι όπως το αισθάνομαι εγώ «Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ».

-Σύμφωνα με την κρίση μπορεί κανείς να επιβιώσει με το τραγούδι μόνο;

Όχι, δυστυχώς δεν μπορεί αν δεν έχει άλλους πόρους.

-Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν τραγουδιστές;

Καλά θα κάνουν να έχουν και άλλη δουλειά και το τραγούδι να το έχουν ως χόμπυ και αν είναι τυχεροί, τότε γίνονται επαγγελματίες….

-Για εσένα τι είναι Τέχνη και τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Όλοι οι άνθρωποι της Τέχνης έχουν ευαισθησίες, αλλιώς δεν μπορούν να είναι καλλιτέχνες. Τέχνη είναι ο θαυμασμός του κόσμου ως προς το πρόσωπο σου. Για αυτό η Τέχνη είναι απαραίτητο συστατικό στην ζωή μου!