Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, το Στέκι του Κοντού αποκαλύπτει την πιο νόστιμη συνταγή για rigatoni που έχεις δοκιμάσει τελευταία…

Rigatoni με ανθό κολοκυθιού, κρόκο Κοζάνης και απάκι κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια Rigatoni (500γρ)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

20-25 ανθούς κολοκυθιού

4 κολοκυθάκια μικρά κομμένα

150γρ απάκι κοτόπουλο

Μισό γρ κρόκο Κοζάνης

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

250γρ κρέμα γάλακτος

80γρ παρμεζάνα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

1 κ.σ. άνιθο

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια με βάση της οδηγίες τους για να γίνουν al dente. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια με δυνατή φωτιά. Ρίχνουν το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το σκόρδο και το απάκι κοτόπουλο. Σβήνουμε με κρασί ώσπου να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, τους κολοκυθοανθούς, τον άνιθο και την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε το φρέσκο πιπέρι, το αλάτι και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!


Ερυθρού Σταυρού 43, Δραπετσώνα

Τ: 698 7885322

Facebook: Το στΕκι του κοντΌυ

Instagram: tostekitoukontou