Το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που μπορεί να σου δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Η μυρωδιά του όταν μαγειρεύεται θυμιζει γιαγιά και παραδοσιακό ελληνικό σπίτι. Το μοσχοκάρυδο φημίζεται για την γεύση και το άρωμα που δίνει, αλλά και για την αντιοξειδωτική του δράση.
Τώρα που ο καιρός κρυώνει και τα σαβατοκύριακα ξυπνάς κάτω από τα σκεπάσματα με ζεστό καφέ, το μοσχοκάρυδο πρέπει να γίνει συγκάτοικος σου.
Ταιριάζει τέλεια στα κέικ, στα μπισκότα, ακόμα και μέσα στον καφέ.
Και αν νομίζεις ότι ταιριάζει μόνο στα γλυκά, κάνεις λάθος, αφού νοστιμίζει και τα αλμυρά εδέσματα.
Δοκίμασε το σε σπιτικό ψωμί και στο κοκκινιστό και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όμως εκτός από νοστιμιά το μοσχοκάρυδο φημίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει απέναντι στο στρες.
Ρίχνει την πίεση και έχει ήπια επιδραση στο νευρικό σύστημα.
Όμως σε μεγάλες δόσεις, έχει παρατηρηθεί ότι δημιουργεί ψευδαισθήσεις.
Προσοχή θέλουν και τα έλαια από μοσχοκάρυδο που μπορούν να φέρουν ζάλη και ναυτία σε υπεδοσολογία.