Ενώ το «Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου;» είναι μια από τις πιο σταθερές ερωτήσεις, δυστυχώς δεν υπάρχει ΜΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ απάντηση. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον μοναδικό τύπο μαλλιών σας, το στυλ και τους γενικούς στόχους των μαλλιών σας.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει τουλάχιστον ένας γενικός κανόνας περιποίησης μαλλιών όσον αφορά το κούρεμα: Τα τακτικά κούρεματα είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία των μαλλιών.

«Το τακτικό κούρεμα είναι σημαντικό για την αφαίρεση των σπασμένων άκρων και την αποτροπή τους από το να ανέβουν στον άξονα της τρίχας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ζημιά και σπάσιμο», λέει στο Glamour η Min Kim, colorist διασημοτήτων και παγκόσμια πρεσβευτής της L’Oréal Professionnel. «Αν δεν κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας, οι σπασμένες άκρες μπορεί να επιδεινωθούν, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και να είναι επιρρεπή στο σπάσιμο».

Αυτός ο κανόνας ισχύει είτε θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας είτε να τα κόψετε σε μπομπίνα. Σύμφωνα με την Kim, το κούρεμα βοηθά επίσης στη διατήρηση του σχήματος και της ευκολίας διαχείρισης των μαλλιών. 

Εάν μακραίνετε τα μαλλιά σας ή δεν διατηρείτε ένα συγκεκριμένο κοντό κούρεμα, η Kim λέει ότι το κούρεμα κάθε 8 έως 12 εβδομάδες είναι αρκετό. «Αυτό βοηθά να διατηρηθούν οι άκρες υγιείς, να αποτραπεί το σπάσιμο των άκρων και να διατηρηθεί η συνολική υγεία των μαλλιών», εξηγεί.