Μέτρα προφύλαξης από περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και προέρχεται από πλατφόρμες τρίτων λαμβάνει το TikTok θέλοντας να προστατεύσει τους χρήστες από εικόνες και βίντεο που βασίζονται σε AI και πιθανόν έχουν στόχο να παραπλανήσουν το κοινό.

Έτσι, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα το περιεχόμενο που δημιουργείται με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Πώς; Τοποθετώντας μια ετικέτα (με τη μορφή υδατογραφήματος) που δείχνει ότι το περιεχόμενο βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη.

Το εργαλείο του TikTok θα διαβάζει τα Διαπιστευτήρια Περιεχομένου, μια τεχνολογία C2PA (ανοιχτό τεχνικό πρότυπο) που παρέχει στους εκδότες, τους δημιουργούς και τους καταναλωτές τη δυνατότητα να εντοπίζουν την προέλευση διαφόρων τύπων εγγραφών.

«Δημιουργήθηκε από AI»

Το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σήμανση που θα λέει «δημιουργήθηκε από AI» κάτω από το όνομα χρήστη TikTok.

Η επισήμανση μπορεί να είναι πρόσκαιρη καθώς το περιεχόμενο πρέπει να περιλαμβάνει διαπιστευτήρια περιεχομένου για να αναγνωριστεί και να επισημανθεί. Στο μεταξύ, και άλλες πλατφόρμες υιοθετούν διαπιστευτήρια όσο αυξάνεται η χρήση AI σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Στο μέλλον, η πλατφόρμα που έχει «κερδίσει» τα νεανικά κοινά θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα να χρησιμοποιούν τα εργαλεία C2PA Verify για να προσδιορίζουν περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε στο TikTok.