Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού, γιορτάζει τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά με μια ιδιαίτερη διασκεδαστική και εκπαιδευτική πρωτοβουλία.

Φέτος το καλοκαίρι, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και τα Εμπορικά Κέντρα της LAMDA Development σας προσκαλούν, μέσω της δράσης «Μικροί Ολυμπιονίκες», σε μία διασκεδαστική γιορτή για παιδιά, αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι σημαίνει Ολυμπισμός; Τι είναι αυτό που κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες να διαφέρουν από κάθε άλλη αθλητική διοργάνωση; Τι κρυφούς θησαυρούς έχει στη συλλογή του το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας;

Τις απαντήσεις αναζητούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, από 2 Ιουνίου έως και 27 Ιουλίου, παίζοντας και ανακαλύπτοντας τις αξίες του Ολυμπισμού. Οι «Μικροί Ολυμπιονίκες» γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος της κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου.

Η δράση «Μικροί Ολυμπιονίκες» του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας περιμένει όλα τα παιδιά για μοναδικές στιγμές χαράς, μάθησης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας στον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Designer Outlet Athens:

Σημείο: επίπεδο 0

Κυριακή 2/6, 9/6, 16/6

Ώρες: 12:00 – 16:00

The Mall Athens:

Σημείο: επίπεδο +1

Παρασκευή 21/6, 28/6, 5/7

Ώρες: 16:00 – 20:00

Σάββατο 22/6, 29/6, 6/7

Ώρες: 12:00 – 20:00

Golden Hall:

Σημείο επίπεδο +1

Παρασκευή 12/7, 19/7, 26/7

Ώρες: 16:00 – 20:00

Σάββατο 13/7, 20/7, 27/7

Ώρες: 12:00 – 20:00

Κυριακή 14/7

Ώρες: 12:00 – 20:00

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, που μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκπαιδευτικός στόχος του είναι να μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές τις Αξίες του Ολυμπισμού, να τους συστήσει τους αθλητές, τους ήρωες του Ολυμπιακού Κινήματος, να τους εμπνεύσει, και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει να εξελίσσεται, ενισχύοντας τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα μέσα από τη δημιουργία ενός συνόλου δράσεων εντός, και εκτός, του μουσειακού χώρου.

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, ακολουθήστε το Μουσείο στο Facebook και στο Instagram.

Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του https://athensolympicmuseum.org

Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

www.athensolympicmuseum.org/

Σχετικά με τη LAMDA Development  

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Ο Όμιλος LAMDA Development διαδραματίζει κατεξοχήν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει επενδύσει στην ανάπτυξη οικιστικών κτιρίων και γραφείων κυρίως στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και τις Μαρίνες Φλοίσβου, Ελληνικού και Κέρκυρας. H LAMDA Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη ανάπλαση της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.