Χειροποίητο παγωτό με δυο μόνο υλικά, και μάλιστα σε διάφορες γεύσεις; Γίνεται, χάρη στη νέα θαυματουργή συνταγή που έχει τρελάνει τους πάντες! Το παγωτό που σας προτείνουμε τώρα φτιάχνεται με δυο υλικά, είναι εύκολο, γρήγορο και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ειδικά σκεύη ή συνεχείς αναδεύσεις για να μην κρυσταλλώσει. OK, δεν είναι vegan, αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Το φτιάχνεις, το βάζεις στην κατάψυξη και τέλος Στην ουσία, χρειάζεσαι μόνο δέκα λεπτά για να το ετοιμάσεις.
Τα δυο υλικά του παγωτού είναι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και ζαχαρούχο γάλα. Υπάρχουν σχεδόν πάντα στην κουζίνα, αλλά ακόμη και αν έχεις ξεμείνει, μπορείς να τα βρεις σε κάθε σούπερ μάρκετ ή το μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Η επιτυχία αυτής της συνταγής βρίσκεται στο ότι καταρρίπτει τo βασικό μείγμα κρόκων αυγών, ζάχαρης και γάλακτος (crème anglaise) που χρειάζεσαι για να φτιάξεις παραδοσιακό παγωτό και έτσι δεν χρειάζεται να ανακατεύεις κάθε μισή ώρα το παγωτό στην κατάψυξη, αφού με τη νέα αυτή συνταγή δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι.
Στην ουσία, το ζαχαρούχο γάλα αντικαθιστά την crème anglaise και η κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί δίνει αέρινη υφή στο παγωτό. Αυτό το παγωτό γίνεται κρεμώδες και λιώνει απαλά στο στόμα. Μπορείς να κάνεις πειραματισμούς και να αρωματίσεις την κρέμα γάλακτος (αφού τη ζεστάνεις ελαφρώς) με μέντα, στικ βανίλιας, κανέλα, ροζ πιπέρι, δυόσμο, τζίντζερ, κόκκους καφέ ή ακόμη και κομμάτια σοκολάτας.