Πότε πρέπει να αλλάζουμε το σαμπουάν; Μπορεί το λούσιμο το μαλλιών να μοιάζει με απλή υπόθεση, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά tips που αν γνωρίζαμε νωρίτερα ίσως είχαμε καταφέρει να έχουμε απόλυτα λαμπερά και υγιή μαλλιά, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Από τις φορές που τα λούζουμε, μέχρι τον τρόπο αλλά και το είδους του σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιούμε, οι ειδικοί είναι αυτοί που θέτουν το ζήτημα στο επίκεντρο, βοηθώντας μας με τις γνώσεις τους να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ένας παράγοντας που μας επισημαίνουν καθώς συχνά αμελούμε είναι η συχνότητα με την οποία πρέπει να αλλάζουμε το σαμπουάν. Είναι εντάξει να αγοράζουμε ξανά και ξανά το ίδιο προϊόν ή θα έπρεπε να δοκιμάζουμε διαφορετικά; 

Πρέπει να αλλάζουμε το σαμπουάν μας;

Αν το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε λειτουργεί τέλεια στα μαλλιά σας δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή. Παρόλα αυτά, αν κάνετε εντατική χρήση προϊόντων styling ή το τριχωτό της κεφαλής σας έχει ιδιαιτερότητες, τότε να εναλλάσσετε σαμπουάν.

Είναι αλήθεια πως μετά από ένα σημείο το σαμπουάν μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό;

Η ποιότητα του σαμπουάν δεν αλλάζει με τον καιρό, αυτό που αλλάζει είναι οι ανάγκες του τριχωτού. Ανάλογα λοιπόν με το τι παρατηρείτε στα μαλλιά σας πρέπει και να επιλέγετε καθαριστικό.

Μπορεί η χρήση ενός μόνο σαμπουάν να προκαλέσει πρόβλημα λόγω της συσσώρευσης στην τρίχα;

Είναι γεγονός πως τα σαμπουάν που περιέχουν σιλικόνη μπορεί να συσσωρευτούν με τον καιρό στην τρίχα και να επηρεάσουν το δέρμα ή το χρώμα των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αλλάξετε σε βαθιά καθαριστικά σαμπουάν, τα οποία όμως επειδή είναι πιο δραστικά πρέπει να χρησιμοποιούνται περιοδικά, μόνο αν χρειαστεί.