Στην πιο ωραία τοποθεσία των Σπετσών, σε ένα µπαλκόνι κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα µε θέα στο παλιό λιµάνι, βρίσκεται από το 1945 ο ξακουστός Καπελόγιαννης, ένα από τα παλαιότερα µεζεδοπωλεία του νησιού. Στον ιστορικό αυτό χώρο από το 2018 και υπό νέα διεύθυνση γίνονται µικρά γαστρονοµικά θαύµατα! Ο Γιάννης Στανίτσας που επιµελείται το µενού µε τον chef, Αµαρίλντο Κόλα έχουν φτιάξει πιάτα που θα σε συνεπάρουν από την πρώτη κιόλας µπουκιά! Εκτός από το φρέσκο ψάρι, εµείς δοκιµάσαµε και λατρέψαµε την ταλιάτα φρέσκου τόνου, το χταπόδι σχάρας µε φάβα Σαντορίνης, σοφρίτο κοκκάρι στιφάδο και τριµµένο αυγοτάραχο και τη σφυρίδα ceviche σε χυµό εσπεριδοειδών, πιπερίτσα chilli, σχοινόπρασο και τριµµένο αυγοτάραχο!
Κι όλα αυτά φυσικά µε παγωµένη µπύρα, επιλεγµένο ούζο ή τσίπουρο και µια οινική επιλογή από τις 130 ετικέτες ιδιαίτερων κρασιών από όλη την Ελλάδα και τον παγκόσµιο αµπελώνα που επιµελείται ο Οινολόγος Χριστόφορος Χριστοφόρου!
In the most beautiful location of Spetses, on a balcony literally on the sea overlooking the old port, you will find the famous Kapelogiannis, one of the oldest taverns on the island, since 1945. In this historic place since 2018 and under new management, small gastronomic miracles take place! Yiannis Stanitsas, who curates the menu with chef Amarildo Kola, has created dishes that you will love from the very first bite! Besides the fresh fish, we tried fresh tuna tagliata, grilled octopus with santorini fava, sofrito with shallot stew and grouper ceviche in citrus juice, chili pepper, chives, and grated bottarga! All of the above with cold beer, selected ouzo or tsipouro and a wine selection from the 130 labels of special wines from all over Greece and the world’s vineyards, curated by Oenologist, Christoforos Christoforou!
Old port, Spetses, Τel: +30 22980 – 75123
Instagram: kapelogiannis_restaurant