Η ελληνική σαλάτα που αναδείχθηκε η καλύτερη ανάμεσα σε πολλές άλλες! Όσο έρχεται το καλοκαίρι πιο κοντά, τόσο οι σαλάτες θα έχουν την τιμητική του στο τραπέζι μας, είτε λόγω εποχικότητος, είτε λόγω προσπάθειας να μειώσουμε τις θερμίδες για να βγούμε στις παραλίες σε “φορμα”.

Όπως και να έχει οι σαλάτες, ειδικά στη χώρα μας, είναι ένας καλός τρόπος να χορτάσουμε και να γεμίσουμε με θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Η πλατφόρμα Taste Atlas, υπεύθυνη για πολλές “διαδικτυακές μάχες” γύρω από τα αποτελέσματα που εμφανίζει κατά καιρούς, παρουσίασε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την καλύτερη σαλάτα ανάμεσα σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Πρώτη, και μάλιστα θριαμβευτικά, βγήκε ο δικός ντάκος, ο παραδοσιακός από την Κρήτη, με τη μυζήθρα και όχι με λευκό τυρί ή φέτα που τον σερβίρουν σε πολλά τουριστικά μέρη.

Ο ντάκος νίκησε και ξεπέρασε άλλες 99 σαλάτες.

Η σαλάτα από την Κρήτη κέρδισε στα σημεία, αφού και δροσερή είναι, χορταστική αλλά και πλούσια σε γεύση.

Δεύτερη ήρθε μια σαλάτα από την Τυνησία, η γνωστή Méchouia, με ψημμένα, χοντροκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και σκόρδο, με ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κύμινο. Στη “φουλ” εκδοχή της σερβίρεται πάνω σε ψημένο ψωμί και αυγό.