O Χρήστος Μπαλώκας είναι υδραυλικός και ιδιοκτήτης του Υδάτωνα που βρίσκεται στο Χατζηκυριάκειο. Καθώς η άνοιξη είναι η εποχή της αλλαγής τον συναντήσαμε προκειμένου να τον γνωρίσουμε καλύτερα, αλλά και για να μας λύσει όλες μας τις απορίες σχετικα με το τι πρέπει να ξέρουμε πριν αποφασίσουμε να αλλάξουμε μέσο θέρμανσης ή να ανακαινίσουμε το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο μας.

Πως και πότε αποφασίσατε να ασχολειθείτε επαγγελματικά με τα υδραυλικά;

Η ενασχόληση μου με τα υδραυλικά ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Πάντα πίστευα ότι είναι ένα επάγγελμα το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς, ακολουθώντας πάντα τις τάσεις της εποχής.

Παράλληλα σας βρίσκουμε σε ένα πολύ όμορφο κατάσταστημα στον Πειραιά, τον Υδάτωνα. Τι μπορεί να βρει κανείς στον εκθεσιακό χώρο;

Ο Υδάτωνας ήταν ένα όνειρο ζωής και ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Στον εκθεσιακό μας χώρο μπορεί κάποιος να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη γκάμα επώνυμων ειδών υγιεινής και πλακιδίων καθώς και λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας του ή του επαγγελματικό του χώρου.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται γενικότερα η επιχείρησή σας;

Από το 1999 προσφέρουμε λύσεις στον κατασκευαστή, στον ιδιώτη και στον επαγγελματία, σε κάθε νέο ή υφιστάμενο κτήριο και σε κάθε ανακαίνιση κατοικίας ή καταστήματος. Το 2007 ο Υδάτωνας ξεκινά να δραστηριοποιείται και στο χώρο του εμπορίου προσφέροντας τη δυνατότητα σε αυτούς που τον εμπιστεύονται να προμηθεύονται σε προνομιακές τιμές, μέσα από τη μεγάλη γκάμα κορυφαίων, επώνυμων, ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων που διαθέτει.

Σε ποια στοιχεία στηρίζεται η δυναμική ανάπτυξη της;

Η άμεση ανταπόκριση, η επικοινωνία με τον πελάτη, ο επαγγελματισμός του προσωπικού, τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα αλλά και η ομαδική δουλειά είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν τον Υδάτωνα να ξεχωρίζει.

Ειδικεύεστε στην εγκατάσταση κεντρικών θερμάνσεων και κλιματισμού σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Ποιο μέσο θέρμανσης θεωρείτε ως το πλέον αποδοτικότερο και γιατί;

Όλοι θέλουμε να έχουμε στο χώρο που κατοικούμε και εργαζόμαστε επαρκή θέρμανση και ψύξη. Το αποδοτικότερο κατά τη γνώμη μου μέσο θέρμανσης αυτή την περίοδο είναι η αντλία θερμότητας. Με τη σωστή μελέτη και εγκατάσταση, σε συνδυασμό με fan coil ή ενδοδαπέδια, μπορούμε να απολαύσουμε τη θέρμανση το χειμώνα και τον δροσισμό το καλοκαίρι χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε μία περιουσία.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η ιδανική θερμοκρασία στο θερμοστάτη μας προκειμένου να έχουμε ένα ζεστό ή κρύο σπίτι αντίστοιχα σπίτι χωρίς όμως να πληρώνουμε «μια περιουσία»;

Η ιδανική θερμοκρασία για το χειμώνα είναι μεταξύ 19-21 βαθμούς και το καλοκαίρι 24-26. Πάντα όμως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο πελάτης ώστε να αισθάνεται άνετα στο χώρο του.

Παράλληλα αναλαμβάνετε ανακαινίσεις χώρων. Τι πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιος που θέλει να ανανεώσει το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο του;

Σίγουρα η πιο ευνοϊκή περίοδος για μία ανακαίνιση είναι η άνοιξη. Μία περίοδος που μας δίνει την αίσθηση της ανανέωσης. Πριν μπει κάποιος ωστόσο στη διαδικασία της ανανέωσης του χώρου του καλό θα ήταν να κάνει πρώτα μία έρευνα αγοράς και να μη βιαστεί να πάρει αποφάσεις. Η σχολαστική μελέτη και σχεδιασμός του χώρου, η επιλογή εξειδικευμένων συνεργείων, η κατάλληλη επιλογή προϊόντων καθώς και η τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των εργασιών, είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη του.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στο χώρο των επιχειρήσεων;

Να ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον πελάτη.

Λ. Χατζηκυριακού 81, Πειραιάς.

E-mail: contact@ydatonas.com

Τ: 2114104782, 2114104784

www.ydatonas.com