Απόκριες 2024 και Καθαρά Δευτέρα στον Πειραιά – Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους! Mε χρώματα, σερπαντίνες, κομφετί και παιδικά χαμόγελα, θα γεμίσει και φέτος τις απόκριες ο Πειραιάς, καθώς μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουν το Σάββατο 16 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, στην πλατεία Κοραή, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα ο δήμος διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά.

Απόκριες 2024 και Καθαρά Δευτέρα στον Πειραιά

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Μαρτίου, με έναν γλυκό «σοκολατοπόλεμο», που θα περιμένει τα παιδιά στο αποκριάτικο πάρτι, με μπαλονάδες, ζογκλερικά- ακροβατικά show και κανόνια με κομφετί. Φανταχτερές, πολύχρωμες στολές θα γεμίσουν την πλατεία Κοραή, όπου θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός αποκριάτικης στολής, ενώ τις αποκριάτικες στιγμές τους, μικροί και μεγάλοι θα απαθανατίσουν με το 360ο Carnival Video Booth.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά εκατοντάδες χαρταετοί θα μοιραστούν στα παιδιά της πόλης το Σάββατο, για να πετάξουν και να γεμίσουν χρώματα τον Πειραϊκό ουρανό την Καθαρά Δευτέρα. Επιπλέον, τα παιδιά με το εργαστήρι «Χρώμα» θα κατασκευάσουν μικρούς χαρταετούς και με το εργαστήρι ζωγραφικής, αποκριάτικες μάσκες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουν, θα χορέψουν και θα περάσουν όμορφες στιγμές με DJ που θα τους ξεσηκώσει σε λάτιν ρυθμούς και με Bubble Show. Ταυτόχρονα, οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες θα ψυχαγωγηθούν με Face Painting, θα συμμετέχουν ενεργά στο Zumpa Dance Show και στο Zumba Carnival Party και θα απολαύσουν τους ξυλοπόδαρους και τους ανιματέρ. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση Καραγκιόζη: «Οι απόκριες της Βεζυροπούλας», ενώ στην αποκριάτικη εκδήλωση θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου.

Με Γωγώ Τσαμπά η Καθαρά Δευτέρα στον Πειραιά

Για την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, η διασκέδαση θα ξεκινήσει στις 12:00, στην παραλία της Φρεαττύδας, με ένα μεγάλο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά. Σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορός, συνθέτουν το σκηνικό της εορταστικής ημέρας, καθώς μικροί και μεγάλοι θα χαρούν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα προσφέρει τα σαρακοστιανά εδέσματα, την παραδοσιακή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί.