Έχεις βρει εδώ και χρόνια ένα κούρεμα που σου πηγαίνει και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και δεν το αλλάζεις. Ίσως, να στο πειράζει μία στο τόσο, ελάχιστα και διακριτικά ο κομμωτής σου, σύμφωνα με τις εκάστοτε τάσεις της εποχής. Όπως να σου τριμάρει λίγο πιο έντονα τους κροτάφους, ώστε να σχηματίζεται ένα υποτυπώδες fade κούρεμα, που είναι στη μόδα εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Και πάλι όμως, αυτή η ανεπαίσθητη παρέμβαση δεν μπορεί να θεωρηθεί αλλαγή στην εικόνα των μαλλιών σου. Αν θέλεις πραγματικά να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, ειδικά τώρα που ο καιρός αλλάζει και η άνοιξη σε φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι που λίγο-πολύ μία ανανέωση πάντα λειτουργεί τονωτικά, το Χόλιγουντ προσφέρει την απαραίτητη έμπνευση. Από το μουλέτι του Paul Mescal μέχρι το pompadour του Austin Butler, οι παρακάτω ηθοποιοί λανσάρουν κουρέματα για κάθε μήκος μαλλιών.

Το κλασικό κοντό των Pedro Pascal και Oscar Isaac

Εν αρχή ην οι διαχρονικές αξίες. Τόσο ο Pedro Pascal του The Last of Us και του Mandalorian, όσο και ο συνάδελφός του, Oscar Isaac που προσεχώς θα δούμε στο Spider-Man: Across the Spider-Verse να υποδύεται τον ομώνυμο σούπερ ήρωα, έχουν υιοθετήσει το πιο κλασικό αντρικό κούρεμα. Ένα στρογγυλεμένο haircut με τα μαλλιά στην κορυφή, στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος να έχουν παντού το ίδιο μήκος.

Το κοντό με την αφέλεια/φράντζα του Brad Pitt

Για αρκετό καιρό τον βλέπαμε με ένα κοντό καρέ με φράντζα. Από τις αρχές της φετινής χρονιάς όμως, ο Brad Pitt άλλαξε κούρεμα και θυμήθηκε τις εποχές των 90s. Τότε, που τα μαλλιά του ήταν κοντά και φιλαριστά, σχηματίζοντας μπροστά πότε μία επιμελώς ατημέλητη αφέλεια και πότε μία φράντζα.

Το μουλέτι του Paul Mescal

Το πιο καλτ κούρεμα όλων ανήκει στον πρωταγωνιστή του Aftersun, που με το στυλ του συνολικά ταξιδεύει την αντρική μόδα ακόμα πιο πίσω από τον Pitt, στις εποχές των 80s.

Το pompadour του Austin Butler

Όταν καλείσαι να υποδυθείς τον Elvis Presley, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις; Να υιοθετήσεις το ροκ εν ρολ κούρεμά του από τα 50s, που έγινε ένα με την εικόνα και τον μύθο του. Αυτό έκανε ο Austin Butler στο Elvis. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία του pompadour είναι η πυκνότητα και ο όγκος των μαλλιών, που δημιουργούνται μέσα από το quiff, το λοφίο στην κορυφή, το οποίος μπορείς να το φορμάρεις με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και να έχει κίνηση ή να το στρώσεις προς τα πίσω για να πετύχεις το slicked back look.

Το μεσαίο καρέ του Keanu Reeves

Εμπνευσμένο από το θρυλικό curtain hairstyle του Kurt Cobain, το κούρεμα του Keanu Reeves είναι το πιο κομψό αντρικό καρέ που θα μπορούσες να δοκιμάσεις, αρκεί το σχήμα του προσώπου σου να είναι οβάλ ή τετράγωνο με έντονες γωνίες.

Το μακρύ καρέ του Jason Momoa

Τέλος, αν έχεις μακριά μαλλιά και δη σγουρά ή έστω σπαστά, ακολούθησε το φιλαριστό παράδειγμα του Momoa και το επιμελώς ατημέλητο χτένισμα που θυμίζει τα μαλλιά των σέρφερ – εξάλλου, καλοκαίρι έρχεται. Ο συνδυασμός των μακριών μαλλιών με το στιλιζαρισμένο λουκ (κάνε εικόνα των Jared Leto) είναι κάπως ξεπερασμένος.