Ο Βασίλης Κεντικελένης είναι fitness expert και coach στο NextGen Training & Wellness Club Exclusive και τον συναντήσαμε με αφορμή τη συνεργασία του με τον Νίκο Παπαγγελή. Πως προέκυψε η συνεργασία τους; Ποιες οι δυσκολίες της; Ποιο το καθημερινό τους πρόγραμμα; Οι απαντήσεις από τον ίδιο… παρακάτω!

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στο πλευρό του Νίκου Παπαγγελή;

Είμαστε μαζί με κάποια κενά διαστήματα από το 2020 πριν τους Oλυμπιακούς αγώνες στο Tόκυο.

Πως προέκυψε αυτή σας η συνεργασία;

Τον Nίκο τον γνώρισα από τα social media. Εγώ του έστειλα μήνυμα γιατί ήθελα να τον βοηθήσω με το αναλάβω εγώ την εκγύμναση του. Ο Νίκος ήταν σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό τότε, αλλά μόλις τον γνώρισα και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί κατάλαβα ότι θα φτάσει ψηλά. Με εμπιστεύτηκε και η συνεργασία μας παρότι είχε δυσκολίες κυλάει πολύ καλά και ομαλά.

Τι αγαπάς περισσότερο σε εκείνον;

Την μοναδική εσωτερική δύναμη που έχει και τον φανταστικό χαρακτήρα του.

Περιέγραψέ μας ένα ημερήσιο πρόγραμμά σας…

Με τον Νίκο γυμναζόμαστε την Ολυμπιακή χρονιά 2/εβδομάδα. Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα σχεδιάζουμε με λεπτομέρεια το πρόγραμμα του και έχουμε εξαιρετική συνεργασία και με όλη την ομάδα, αλλά και προσωπικά με εκείνον. Επίσης μιλάμε τακτικά μέσα στην εβδομάδα για να δούμε πως πηγαίνει το πρόγραμμα, πως νιώθει, τι αισθάνεται και αν χρειάζεται κάπου περισσότερο βοήθεια.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζεις στο Νίκο;

Όπως είπα και πριν, την μεγάλη του εσωτερική δύναμη. Είναι αδιανόητο σε τόσο μικρή ηλικία να χάνεις το πόδι σου και να έχεις τέτοια επιστροφή στην ζωή και να φτάνεις σε τέτοιο αθλητικό επίπεδο. Σε αυτή την μοναδική επιστροφή τεράστιο μερίδιο έχει η καταπληκτική οικογένεια του, και ειδικά η μητέρα – ήρωας, Μαρία.

Ποιες οι δυσκολίες που συνάντησες δουλεύοντας μαζί του;

Το μεγαλύτερο challenge είναι να τον κάνω καθημερινά να πιστεύει στις δυνατότητες του και να μένει συγκεντρωμένος και με επιμονή στο στόχο. Είναι πολύ δύσκολο αφού μιλάμε για ένα παιδί 25 χρονών που όμως οι ανάγκες του μέσα στη χρονιά και οι στόχοι του, απαιτούν καθημερινή προσήλωση και πολλές θυσίες.

Ο Νίκος Παπαγγελής έχει επιλέξει ένα άθλημα, την ποδηλασία, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα. Πρακτικά τι είδους προβλήματα μπορεί να σας δημιουργεί αυτό;

Στη συνεργασία μας κανένα πρόβλημα. Από τότε που ανέλαβα τον Νίκο διαβάζω καθημερινά και αναλύω το άθλημα και τις σωματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες που έχει.

Ποιοι οι στόχοι σας;

Έχουμε επίγνωση ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και ο στόχος μας είναι συνεχώς ο Νίκος να ξεπερνά τον εαυτό του.

Παράλληλα, ποιες οι αγωνίες σας για το μέλλον;

Ανυπομονούμε για τους επερχόμενους Παρολυμπιακούς αγώνες. Όλη μας η προσοχή και σκέψη είναι εκεί. Πρώτα από όλα να έχουμε υγεία και πρωτίστως ο Νίκος.

Εσένα, ως επαγγελματία, ποια τα άγχη σου και οι προβληματισμοί σου όταν αναλαμβάνεις αθλητές επιπέδου πρωταθλητισμού;

Δεν υπάρχει κανένα άγχος. Το μοναδικό ίσως είναι να πιστέψει ο Νίκος στον εαυτό του και να αντέξει την πίεση. Έχω τεράστια πίστη σε αυτό όπως και έχω πίστη στην δουλειά μου και τις ικανότητες μου να προσφέρω το καλύτερο στον Νίκο. Κι αυτό γιατί μελετώ και αναλύω τα προπονητικά δεδομένα σε καθημερινή βάση. Το μοναδικό μου άγχος είναι να είναι υγιής και μακριά από τραυματισμούς ο Νίκος. Οι τελευταίες μας εργομετρικές μετρήσεις είναι εξαιρετικές και πάμε για το καλύτερο.

Personal Trainer of the year Fitness Awards 2024 Gold Award, Personal Trainer of the year Fitness Awards 2023 Silver Award, Owner – Head Trainer Next Gen Training & Wellness Club Exclusive, B.Sc Physical Education and Sports: Dept of Physical Education & Sport Sciences Democritus University of Thrace Injury Rehab & Pain Free Specialist Certified Health Coach by Ace, Brain – Body Rehab Connection Specialist Uefa B Licensed Coach

Find him on Facebook & Instagram

Facebook: NextGen Training & Wellness Club Exclusive

Instagram: nextgen_exclusive

www.nextgentrainingclub.gr