Η φωτογραφία με drone έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο συναρπαστικές και καινοτόμες μορφές φωτογραφίας σήμερα. Με τη δυνατότητα να αποκτήσουμε προοπτικές που πριν ήταν αδιανόητες και να ανακαλύπτουμε πτυχές του κόσμου μας που ποτέ δεν φανταζόμασταν, η τεχνολογία των drones έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που βλέπουμε και αποτυπώνουμε τον κόσμο. Από τις απέραντες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά μέχρι τα πανοραμικά τοπία των ορεινών αλπικών κορυφών, οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες. Αυτές ακριβώς τις δυνατότητες αντικρίζουμε μέσα από τις λήψεις του Γιώργου Πέτακου, που μας ταξιδεύουν στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το πολυπληθές κοινό που τον ακολουθεί στα social media και χαρίζει απλόχερα την αγάπη του σε κάθε νέα ανάρτηση που κάνει. Κάπως έτσι τον αγαπήσαμε κι εμείς, πριν τον γνωρίσουμε καλύτερα και ανακαλύψουμε πως εκτός από καλός φωτογράφος είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος! Γιώργος Πέτακος Drone Photographer & Videographer.

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Πως ήρθε η φωτογραφία και η κινηματογράφιση στην ζωή σου;

Eντελώς ξαφνικά. Έβλεπα όμορφα κάδρα μέσα από τα μάτια μου. Δοκίμασα να τα αποτυπώσω με ένα κινητό και από τότε ξεκίνησαν όλα.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτό;

Έξι χρόνια!

Ποιες οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις;

Αυτό που πολύ συχνά μπορεί να είναι πρόβλημα για εμένα είναι όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες. Οι άνεμοι και οι βροχές όπως αντιαμβάνεσαι δεν βοηθούν…

Τι υπηρεσίες παρέχεις και σε τι κοινό απευθύνεσαι;

  • Υπηρεσίες εναέριας και επίγειας φωτογράφισης
  • Επεξεργασία βίντεο και φωτογραφίας
  • Αεροφωτογράφιση με drone
  • Νυχτερινή φωτογράφιση
  • Κάλυψη εκδηλώσεων (events, γάμοι, βαπτίσεις κλπ)
  • Φωτογράφιση για Real estate, οικίες, ξενοδοχεία και καταστημάτα

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να επιτύχεις την τέλεια λήψη;

Σίγουρα ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι κάτι σημαντικό. Έπειτα η σωστή έκθεση φωτός και το σωστό καδράρισμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τέλος τις περισσότερες φορές βοηθάει και η ώρα που γίνεται η φωτογράφιση. Καλή ώρα θεωρούμε για παράδειγμα το ηλιοβασίλεμα και την ανατολή.

Η φωτογραφία τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Όλοι προσπαθούμε συνεχώς για την ιδανική λήψη. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Πιστεύω πως γενικότερα πλέον η τεχνολογία έχει μπει στα σπίτια μας. Τα κινητά τηλέφωνα πλέον έχουν εξαιρετικές κάμερες και αυτό αποτελεί ένα εύκολο βήμα για τον χρήστη που θέλει να αποτυπώσει μια όμορφη στιγμή με μια λήψη…

Υπάρχει κάποιο μέρος που να έχεις φωτογραφίσει και που να έχει μέχρι σήμερα ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου και γιατί;

Υπάρχουν πολλά μέρη που αγαπώ στην χώρα μας. Ειδικά οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, είναι πανέμορφα! Τώρα αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο μέρος συγκεκριμένα αυτό θα ήταν η χώρα της Ίου.

Με βάση ποια κριτήρια επιλέγεις τους προορισμούς σου;

Με βάση τα κέφια μου! Χα, χα! Ο σκοπός μου είναι να πάω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ και να αναδείξω την ομορφιά τους, γιατί είμαστε μία πραγματικά ευλογημένη χώρα με πλούσια φυσική ομορφιά!.

Τα πορτρέτα είναι κάτι που θα σε ενδιέφερε να ανακαλύψεις στο μέλλον;

Φυσικά! Έχουν πολύ ενδιαφέρον. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται και του αρέσει να καταπιάνεται συνεχώς με νέα πράγματα.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία με drone;

Αρχικά ότι απαιτείται κατάλληλη άδεια για να μπορέσει να «σηκώσει» drone. Συγκεκριμένα, δίπλωμα της EASA και φυσικά τήρηση των κανόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου επαγγελματικά μέσα στα επόμενα χρόνια;

Θέλω να είμαι υγιής και να μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Να αποκτώ συνεχώς μεγαλύτερη εμπειρία και ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες και φυσικά με πολλά ακόμη ταξίδια στη βιογραφικό μου!

Instagram: giorgos_petakos