Μπαίνουμε στην κουζίνα και παρέα με τη Βαλεντίνα Αργυροπούλου μαγειρεύουμε… Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 5-6 κ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλυκού baking powder
  • 4-5 κ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σούπας φύλλα δύσμου ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλατίζουμε ελαφρώς την κολοκύθα και την πιέζουμε για να βγάλει τα νερά της.

Την βάζουμε σε ένα βαθύ μπώλ κι εκεί προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά της συνταγής.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα υδαρές μείγμα, όχι πολύ αραιό. Αν η πυκνότητά του δεν μας ικανοποιεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη και λίγη φρυγανιά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, μέτρια προς δυνατή φωτιά και με

την βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνουμε από τον χυλό και ρίχνουμε στο ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε κι από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα και σερβίρουμε.

Μπορούμε να τους σερβίρουμε με γιαούρτι μυρωδικών ή sour cream.