Ένας στίχος του αγαπημένου μας Μίλτου Πασχαλίδη συνοψίζει όλη μας τη ζωή και την ροπή μας προς τις κακές συνήθειες που δύσκολα αποβάλλουμε. Για όσους ακολουθούν πιστά το Μίλτο, θα καταλάβουν γιατί τα live και οι εμφανίσεις του, αποτελούν μία κακιά συνήθεια, επειδή είναι “αγύριστα κεφάλια”.

Στο στενάκι της Θαρύπου, στο Νέο Κόσμο, δώσαμε ραντεβού το Σάββατο 24/11 για να τον ξανά-απολαύσουμε από κοντά επειδή…μία φορά ποτέ δεν είναι αρκετή. Ο Σταυρός του Νότου που φιλοξενεί εδώ και πολλούς χειμώνες το Μίλτο Πασχαλίδη, την ομάδα του και φυσικά όλους εμάς που τον ακούμε φανατικά, γέμισε από νωρίς το Σάββατο, με όλους εμάς απέξω περιμένοντας με αγωνία να ανοίξουν οι πόρτες και να πιάσουμε μία θέση τόσο βολική ώστε να τον βλέπουμε από όλες τις πιθανές γωνίες.

Σε κάθε εμφάνισή του, το ομολογώ… Κυριαρχεί η ίδια ανυπομονησία για να βγει στη σκηνή, να ανάψει τσιγάρο, να πιει μία γουλιά από το ποτό του, να πει τον πρώτο στίχο. Αυτό το Σάββατο όμως ήταν διαφορετικά. Βγήκε στη σκηνή, δεν άναψε τσιγάρο για αρκετή ώρα και ξεκίνησε με ένα τραγούδι που ομολογουμένως δεν το περιμέναμε. Αυτή τη φορά ήταν αλλιώτικα… Η ενέργεια, το πάθος, η δημιουργία, η διάθεση για αναπόληση ήταν ένας συνδυασμός που μας έκαναν να θέλουμε κι άλλο. Θυμηθήκαμε μαζί του το Μάνο Ελευθερίου, τον Άλκη Αλκαίο, φίλους καλούς κι αγαπημένους. Ο καινούργιος του φίλος, Πάνος Βλάχος, προσκεκλημένος του Μίλτου ανέβηκε στη σκηνή κι τον αποθεώσαμε. Παρουσιάζοντας ένα μικρό τμήμα της δουλειάς του, μας υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει στο πλευρό του Μίλτου, τα επόμενα Σάββατα.

Δε θα “προδώσω” τι θα ακούσετε, θα σας αποκαλύψω όμως πόσο γεμάτοι θα φύγετε. Με παραμύθια, βαριές κουβέντες, ιστορίες για πεφταστέρια και τραγούδια που ζούνε λαθραία, ο Μίλτος Πασχαλίδης στήνει ένα πρόγραμμα, λιγότερο ηλεκτρικό και πιο προσωπικό, με περισσότερα «αδικημένα» τραγούδια από τους 12 προσωπικούς του δίσκους και τις συμμετοχές του σε δίσκους φίλων του, που έχουν λείψει από τις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια.

Μαζί του:
Θύμιος Παπαδόπουλος : Πνευστά.
Πάρις Περυσινάκης – Λύρα, Μαντολίνο.
Νίκη Γρανα – Πιάνο, Ακορντεόν, Τραγούδι.
Δημήτρης Μουτάφης – Μπάσο, Τραγούδι.
Ηλίας Δουμάνης – Τύμπανα.
Ηχοληψία – Πασχάλης Κολέντσης, Δημήτρης Μπαρλαμάς
Μανώλης Μπράτσης – Φωτισμοί

Κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου!