Λένε το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Και δίνω χίλια δίκια στο λαό, αφού εν προκειμένω είναι 100% έτσι. Ο λόγος για την πολύ ταλαντούχα Όλγα Σκιαδαρέση, κόρη της Μπέσυ Μάλφα και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση, την οποία και συναντήσαμε με αφορμή την συμμετοχή της στην θεατρική παράσταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» που ανεβαίνει στο θέατρο «Βέμπο» αλλά και το ρόλο κλειδί που υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Κόκκινο Ποτάμι».

της Φωτεινής Δημητριάδου

Όλγα Σκιαδαρέση

**«Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», είναι μια υπέροχη παράσταση. Μία πραγματικά καταπληκτική δουλειά. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και τυχερή που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως με τον Πέτρο Ζούλια, τον οποία είχα και καθηγητή μου στη Σχολή και είναι ένας άνθρωπος πού προσφέρει πολλά στο θέατρο. Δεν σου κρύβω πως έχω άγχος γιατί είναι η πρώτη μου δουλειά ουσιαστικά, μα η χαρά μου είναι μεγαλύτερη αφού μπορώ και συνυπάρχω επί σκηνής αλλά και γενικότερα, με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους.

** Είναι για μένα ευλογία που συμμετέχω στο «Κόκκινο Ποτάμι», έστω και για λίγα επεισόδια. Θα ήθελα όμως πολύ να παίξω σε μια σειρά, έξ’ ολοκλήρου. Βέβαια το καθετί στην ώρα του!

** Σπούδασα κλασσικό τραγούδι αλλά και μοντέρνο. Επίσης έχω κάνει σπουδές στο χορό, το μπαλέτο αλλά και τον μοντέρνο, γιατί ανεξάρτητα με το τι αρέσει σε εμένα περισσότερο, πιστεύω ότι είναι απαραίτητα για τις ανάγκες κάποιων θεατρικών παραστάσεων!

** Το θέατρο είναι μια σπουδαία Τέχνη. Για να μπορείς όμως να αποδώσεις σωστά χρειάζεται πολύ δουλειά, μεγάλη αφοσίωση και πολύ τρέξιμο. Αν τα καταφέρεις, όμως το αποτέλεσμα σε δικαιώνει. Για μένα το βασικότερο όλων σε μία δουλειά είναι η ποιότητα του θεατρικού έργου, μιας και πιστεύω πως αν αυτό αρέσει στον κόσμο θα υπάρξει και εισπρακτική κίνηση. Αν όμως, δεν αρέσει, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα…

** Δεν δίνω και τόσο βάση στους κριτικούς θεάτρου. Με ενδιαφέρει περισσότερο η κριτική του κόσμου, των φίλων μου και των γονιών μου, γιατί αυτοί είναι ειλικρινείς και αμερόληπτοι.

** Όταν ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, μου είπαν τα υπέρ μα και τα κατά του επαγγέλματος. Μου μίλησαν για τις δυσκολίες που θα συναντήσω, μα και τις χαρές. Μου τονίσανε χαρακτηριστικά: «πριν πάρεις κάποια απόφαση να το σκεφθείς καλά…». Φυσικά εγώ ακολούθησα την επιλογή μου, γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από τον χώρο του θεάτρου και της τέχνης!

** Νομίζω ότι για να επιτύχει σε αυτό που κάνει ένας νέος ηθοποιός, σαν και εμένα, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος στην όποια πρόταση προκύψει, να είναι χαλαρός, να το απολαμβάνει και φυσικά να μην έχει άγχος, για να μπορεί να αποδώσει καλύτερα!

** Εκτός από την υποκριτική, τραγουδάω και χορεύω. Μάλιστα ετοιμάζω μιά μουσική παράσταση στην «Σφίγγα» τον Ιανουάριο με τραγούδι και χορό! Επίσης, ζωγραφίζω και σχεδιάζω και ρούχα! Είμαι όπως καταλαβαίνεις καλλιτεχνική φλέβα 100%!

** Ονειρεύομαι συχνά! Μ’ αρέσει γενικά να κάνω όνειρα! Θα ήθελα ας πούμε, να κάνω διεθνή καριέρα. Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, πιστεύω ότι όταν θέλεις κάτι πολύ και προσπαθείς για αυτό με όλο σου το είναι μπορείς και να το καταφέρεις! Ωστόσο, η μεγαλύτερη μου φιλοδοξία δεν αφορά τη δουλειά. Είναι κάτι πιο απλό, μα πολύ ουσιώδες. Να καταφέρω να κάνω οικογένεια και να είμαι μαζί και ευτυχισμένη με τον σύντροφό μου, μέχρι τα βαθιά μας γεράματα!

** Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ το ότι οι γονείς μου είναι και οι δυο τους επιτυχημένοι ηθοποιοί γιατί από μικρή ηλικία ερχόμουν σε επαφή με πολλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες και έβλεπα πώς γίνονται τα γυρίσματα μιας ταινίας ή καποιων σίριαλ, καί πως αντίστοιχα γίνονται οι πρόβες στο θέατρο. Έτσι, όταν πήγα στη σχολή δεν δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, γιατί αρκετά πράγματα μου ήταν οικεία. Και φυσικά τους ευχαριστώ γι αυτό και είμαι ευγνώμων!

** Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με την αδερφή μου επί σκηνής! Ταιριάζουμε πολύ καλλιτεχνικά και θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να το δει και αυτό ο κόσμος κάποια στιγμή. Με τους γονείς μου πάλι, εννοείται ότι θα ήταν από τη μία μεγάλη μου χαρά αλλά και ασφάλεια να παίξω μαζί τους, από την άλλη όμως αυτό θα μου δημιουργούσε πολύ άγχος, για να είμαι τέλεια και να τους βγάλω ασπροπρόσωπους!