Είναι νέος, ταλαντούχος, έξυπνος και μετρά ήδη δεκάδες αξιόλογες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τον Μίμη Πλέσσα, τον οποίο και αποκαλεί μέντορά του. Η μουσική κυλά στο αίμα του και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα μιλήσει μαζί του. Ας τον γνωρίσουμε όμως, λίγο καλύτερα… 

Συνέντευξη στη Φωτεινή Δημητριάδου

* Στόχος μου όταν ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στην «Παριζιάνα» ήταν να κάνω την παράσταση της χρονιάς. Και είμαι πολύ ευτυχής που τα καταφέραμε γιατί ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει αυτή τη δουλειά από την πρώτη στιγμή. Έχω μαζί μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι, μια πάρα πολύ σπουδαία ομάδα που δουλεύει με πολύ αγάπη και μεράκι για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό ο κόσμος το εισπράττει και μας το ανταποδίδει με την αγάπη του. Η ενορχήστρωση και η μουσική διεύθυνση της παράστασης είναι κάτι σπουδαίο και κάτι μεγάλο, γιατί πάντοτε η ορχήστρα στα μιούζικαλ είναι το βασικότερο κομμάτι στην σωστή απόδοση του έργου. Για αυτό και βλέπουμε τον κόσμο σε αυτές τις παραστάσεις να ξεσηκώνεται και να ζωντανεύει…! Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας, τον Μίμη Πλέσσα που μου εμπιστεύθηκε την ενορχήστρωση, σε ένα τόσο σπουδαίο έργο.

* Έχω αναλάβει την παραγωγή της «Παριζιάνας» και έχω να σου πω πως η παραγωγή μιας τέτοιας παράστασης, δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί κοστίζει… Αν δεν πίστευα τόσο πολύ ότι θα βρει ανταπόκριση στο κοινό, για να τη στηρίξει, δεν θα την αναλάμβανα, γιατί είναι επικίνδυνο να την «πατήσεις» και να χρωστάς παντού μετά.

* Όμως επειδή μου αρέσει το ρίσκο και όσες φορές ρίσκαρα μέχρι σήμερα, μου έχει βγει σε καλό, έτσι και τώρα έκανα το ίδιο! Θα ήθελα όμως, σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω δημόσια τον αδελφό μου, γιατί είναι εκείνος που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης της παραγωγής και έτσι με βοήθησε πολύ να μην χάσω τον καλλιτέχνη μέσα μου.

* Φέτος εκτός από τα βράδια μου έχω να σου πω πως και τα πρωινά μου έχουν πολύ ενδιαφέρον, καθώς διδάσκω στα εκπαιδευτήρια «ΙΕΚ Άλφα» του Ομίλου Ξυνή, Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία. Είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον για εμένα γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Βέβαια, για αυτό το λόγο έχω παγώσει για την ώρα το Παιδικό Θέατρο που έκανα τόσο καιρό. Αν και ήδη υπάρχει μία σπουδαία παιδική παράσταση με την Κέλλυ Σταμουλάκη στα σκαριά… Ένα – ένα όμως, γιατί σε ότι αναλαμβάνω δίνω όλο το είναι μου προκειμένου να είναι τέλειο!

* Από τότε πού γνώρισα τον Μίμη Πλέσσα και τη σύζυγό του, τους νιώθω σα δεύτερη οικογένεια μου. Ο κύριος Πλέσσας μου έμαθε πολλά πράγματα και με έχει εμπιστευθεί πολύ ως σήμερα, όσον αφορά στις συνεργασίες μας. Τώρα μου εμπιστεύθηκε την Όρχήστρα Μίμης Πλέσσας, την οποία έχω την χαρά και την τιμή να διευθύνω, εκτός φυσικά από την ενορχήστρωση της «Παριζιάνας». Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι πως έχουμε συνεργασθεί σε πολλές συναυλίες και έτσι έχω καταφέρει να είμαι δίπλα σε έναν σπουδαίο
άνθρωπο, αλλά και συνθέτη από την αρχή της καριέρας μου και νοιώθω ευγνωμοσύνη γι αυτό. Βέβαια αυτό συνάμα σημαίνει και μεγάλη ευθύνη αφού θέλω πάντοτε να τον αποζημιώνω με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

* Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας ενεργός συνθέτης, σπουδαίος και καταξιωμένος και είμαι πολύ τυχερός που είναι μέντοράς μου! Ο Γιάννης Σπανός ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που οφείλουμε πολλά. Εμείς η νέα γενιά μουσικών, και η νέα γενιά καλλιτεχνών γενικότερα, αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους έχουμε «Ιερό Ευαγγέλιο», μιας και πραγματικά πιστεύω πως χωρίς αυτούς θα ήταν φτωχό το ελληνικό πεντάγραμμο. Είναι δε ο εμπνευστής και ο μεγάλος εκπρόσωπος του νέου κύματος, που είναι μιά σχολή νέων ανθρώπων, που έκαναν καριέρα δίπλα του. Είχα την χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω και να ερμηνεύσω τραγούδια του, τα οποία κρύβουν μεγάλη ευαισθησία αφού και ο ίδιος ήταν ευαίσθητος άνθρωπος και χαρακτήρας. Μετά το θάνατό του νιώθω πραγματικά πως ο ελληνικός πολιτισμός είναι φτωχότερος.

* Νομίζω ότι η Κύπρος είναι ελληνική και το πιστεύω, και το βιώνω, και το εγκρίνω, και το ζω, και φυσικά, το επικροτώ. Είμαι πάντα παρών σε όποια εκδήλωση έχει να κάνει με την αδελφοποίηση Ελλάδος – Κύπρου.

* Ο τραγουδιστής μέσα μου δεν θα υπήρχε εάν δεν έγραφα τα δικά μου τραγούδια. Ο μουσικός μέσα μου δεν θα υπήρχε αν δεν μπορούσα να τραγουδήσω αυτά που γράφω. Ο μαέστρος μέσα μου δεν θα υπήρχε αν δεν μπορούσα να διευθύνω αυτά που μου εμπει
στεύεται ο Μίμης Πλέσσας. Και φυσικά, ο ενορχηστρωτής μέσα μου δεν θα υπήρχε αν δεν είχα όλα αυτά που προανέφερα, και αν φυσικά δεν είχα κάνει και τις σπουδές μου στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

* Είναι το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου, να συνεργαστώ με την Κρατική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής. Έχω μεγαλώσει μέσα σε Ορχήστρες Συμφωνικές και Κρατικές, και γενικότερα η κλασσική μουσική με μύησε στο να ακολουθήσω την μουσική μου πορεία γενικότερα. Καλό λοιπόν είναι όσοι ασχολούνται με τη μουσική να σπουδάζουν και κλασσική μουσική, γιατί είναι ο βασιλιάς της μουσικής μας παιδείας.

* Πιστεύω ότι τα reality shows βοηθούν τους νέους καλλιτέχνες να κάνουν πιο γρήγορα επιτυχία. Βέβαια η αποτυχία τους βοηθάει να γίνονται πιο δυνατοί και πιο δημιουργικοί!

* Είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να κάνω διεθνή καριέρα, αλλά επειδή αγαπάω πολύ την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και τους συνεργάτες μου, είπα όχι. Τώρα αν προκύψει ξανά και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις… θα το δούμε!

* Είναι στα μελλοντικά μου σχέδια να δημιουργήσω κάποια στιγμή τον δικό μου καλλιτεχνικό οργανισμό. Αλλά αργότερα… Ας μην ξεχνάμε πως είμαι 28 χρονών ακόμη και έχω προς το παρόν, άλλες προτεραιότητες…

* Το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε με την «Παριζιάνα» περιοδείες σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.