Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης που έγιναν θεσμός στο Αγκίστρι τα τελευταία 5 χρόνια, διεξάγονται και φέτος στις 8-9 Ιουνίου.


Ο δήμος Αγκιστρίου, το σωματείο επαγγελματιών Αγκιστρίου, με την ευγενική συμπαράσταση του συλλόγου «Δρομέων Υγείας» Αίγινας, του συλλόγου «Δρομέων Υγείας» Πειραιά, και του Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙKHΣ, για πέμπτη συνεχή χρονιά έχουν προκηρύξει και οργανώσει τους αγώνες δρόμου και κολύμβησης.

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου και ο αγώνας κολύμβησης την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, το μικρό νησί του Αγκιστρίου θα γεμίσει από αθλητές και μη, για να συμμετέχουν στους αγώνες και ταυτόχρονα να χαλαρώσουν! Με καλοκαιρινό κλίμα και θετική διάθεση, θα διεξαχθούν και φέτος οι αγώνες, με αφετηρία και τερματισμό την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, στη Σκάλα.

Η διαδρομή, θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο Σκάλας- Μεγαλοχωρίου,στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο χωρίς την παρουσία πολλών οχημάτων, αφού παραδοσιακά το νησί Οι εναλλαγές στα τοπία, πολλές από τη μια τα γαλαζοπράσινα νερά και από την άλλη το πευκόφυτο καταπράσινο δάσος, ώστε να πάρουν φωτιά οι φωτογραφικές μηχανές και να μη χορταίνει το μάτι.

Η διαδρομή θα είναι όλη σε άσφαλτο, ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, μιας και στο νησί κυκλοφορούν ελάχιστα οχήματα.