Η μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια, Άννα Σπηλιώτη έχει µακρά ιστορία -µε τον έναν ή µε τον άλλο τρόπο -µε τη θάλασσα και τα θαλασσινά. Γνωρίζει από παιδί, σέβεται και εκτιμά απόλυτα την καλή πρώτη ύλη. Το ίδιο και τον πελάτη της. Για το λόγο αυτό και μόνο, στο Ψαροκόκκαλο της Άννας, η ίδια αλλά και η κόρη της με την οποία συνεργάζονται στην κουζίνα, από ψάρι έχουν μόνο ότι φέρνουν οι ψαράδες. «Ζωντανό» ψάρι. Η λέξη «φρέσκο» θα το πρόσβαλε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το μεγάλο ατού του Ψαροκόκκαλου είναι το μυδοπίλαφο με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και η Άννα αποφάσισε να μας χαρίσει τη συνταγή για το ωραιότερο ίσως μυδοπίλαφο που έχουμε δοκιμάσει έως τώρα! Πάρτε χαρτί, μολύβι και… απολαύστε!

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος

2 λίτρα νερό

1 συσκευασία χυμό ντομάτας ή 3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. μπασμάτι

1 ζωμό λαχανικών

3 φύλλα δάφνη

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια από τα μουστάκια τους και τα πλένουμε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και μόλις πάρει βράση ζεματάμε τα μύδια για 1 λεπτό.

Στραγγίζουμε το ζουμάκι και το κρατάμε στην άκρη.

Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τη δάφνη. Μόλις γυαλίσει και μαραθεί το κρεμμύδι σβήνουμε με την ντομάτα.

Ρίχνουμε και το ζουμάκι από τα μύδια κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, τον ζωμό και το ρύζι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σκεπασμένο για 20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά του και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!