Τα καρτέλ είναι ίσως η κορυφή των εγκληματικών οργανώσεων. Και αν δεν είναι προσπαθούν να γίνουν. Ένα από τα καρτέλ του Μεξικού χρησιμοποιεί τρομερές πρακτικές στις τελετές μύησης των νέων μελών, φτάνοντας μέχρι τον κανιβαλισμό.

Οι τελετές έγιναν γνωστές μέσω ενός βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια πριν από λίγες εβδομάδες. Είναι το τελευταίο κεφάλαιο της αντιπαλότητας και του βάναυσου πολέμου που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε δυο καρτέλ, τα οποία επιδεικνύουν έναν όλο και αυξανόμενη σκληρότητα μεταξύ τους.

«Ήμουν εκεί και υπήρχε πολύς κανιβαλισμός» δήλωσε ένα μέλος του καρτέλ Jalisco New Generation. «Τους στρατολογούν και μετά αρχίζουν να τους ‘δουλεύουν’. Πρώτα τους μαθαίνουν πως να τεμαχίζουν ανθρώπους, ξεκινώντας από τα άκρα» είπε ο άνδρας που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ύστερα, είπε, αναγκάζουν τους νεοσύλλεκτους να φάνε το θύμα τους, ξεκινώντας από τα ακρωτηριασμένα δάχτυλα. «Του δίνουν την ευκαιρία να φάνε ένα από τα κομμάτια μπροστά στο μεγάλο αφεντικό. Πρέπει να το κάνεις χωρίς να αντιδράσεις, ούτε να ξεράσεις, γιατί αλλιώς θα σε χτυπήσουν. Αν πάλι δεν θέλεις να φας ανθρώπινη σάρκα, τότε θα σε σκοτώσουν» συνέχισε.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στη μέση ενός πολέμου του καρτέλ Jalisco και του Sinaloa, το οποίο ήλεγχε ο El Chapo πριν μπει στη φυλακή. Ένα πρώην στέλεχος της δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ δήλωσε πως ο κανιβαλισμός εμφυτεύεται στους νεοσύλλεκτους από αρκετά καρτέλ ναρκωτικών, για να τους μετατρέψουν σε φονικές μηχανές χωρίς συναίσθημα. «Αν τα νέα μέλη δείξουν φόβο ή κάνουν λάθη, γίνονται αμέσως τα θύματα άλλων εκπαιδευόμενων, που τους διαμελίζουν και τους αποκεφαλίζουν και μετά τους τρώνε», δήλωσε. Εκείνοι που επιβιώνουν από την «εκπαίδευση», γίνονται πλέον επίσημα μέλη μετά από ένα πάρτι με ναρκωτικά και ιερόδουλες. Αλλά δεν είναι ποτέ πια οι ίδιοι. Αν έχουν κυνηγήσει, σκοτώσει, γδάρει και φάει κάποιον άλλον άνθρωπο δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στην παραδοσιακή μεξικανική κοινωνία».

Το βίντεο που έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγο καιρό, είναι πλέον ένα μέρος του οπλοστασίου των καρτέλ ναρκωτικών. Στο βίντεο, ένα μέλος των Jalisco σκύβει δίπλα από το σώμα ενός αντιπάλου από το καρτέλ της Sinaloa. Τα χέρια του είναι δεμένα και το στήθος του σκισμένο. Είναι μόνο μια από τις πολλές ακραίες τακτικές εκφοβισμού ώστε να τρομάξουν τις αντίπαλες συμμορίες. Ταυτόχρονα, είναι όπως αναφέραμε και παραπάνω, μέρος της τελετής μύησης των Jalisco. 

Πληροφορίες: nypost.com