Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου, ένας χώρος που άφησε εποχή κι έγραψε τη δική του μουσική ιστορία γιατί έγινε τόπος συνάντησης μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού, αναβιώνει στο Petrogazi, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, με έναρξη επίσημης πρεμιέρας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές μια γερή ομάδα καλλιτεχνών.

Ο Παύλος Χαικάλης, η Τάνια Τρύπη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Θάνος Κοντογιώργης αγάπησαν την ιδέα του συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου και όλοι μαζί, παρέα με μια ομάδα καλών μουσικών, μας μεταφέρουν στη δεκαετία του ‘50 και του ‘60, στο ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς Το μπαράκι του Μάριου.

Με πλοηγό την φαντασία και ένα αναπάντεχο προσκλητήριο από την… γειτονιά των Αγγέλων, μεταφερόμαστε στην δεκαετία του ’50 και του ’60 στο Ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς “Το μπαράκι του Μάριου” όπως έγινε γνωστό!

Μια “ιστορική μουσικά παρέα” ξανανταμώνει στο πατάρι του μπαρ και μέσα από τις κουβέντες τους, προλογίζουν τα τραγούδια τους, περιγράφοντας παραστατικά την καθημερινότητα στην Ελλάδα του τότε! Περιγραφές ζωντανές από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, που δίνονται ερμηνευτικά αλλά και μουσικά, με πόνο, γέλιο, κλάμα, συγκίνηση, νοσταλγία ακόμη και με διαφωνία, ένταση και κόντρα!


Ταυτότητα Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοσμόπουλος
Κείμενο: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

Εμφανίζονται:
Ο μουσικοσυνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Οι Τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Οι ηθοποιοί: Παύλος Χαϊκάλης, Τάνια Τρύπη, Θάνος Κοντογιώργης

Μουσικοί:
Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο-ακορντεόν
Bαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαιρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα-κρουστά

Σκηνικά: Ηλίας Δήμου
Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Μαραγκός

Επιμέλεια Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα