Υπάρχουν δύο κατηγορίες, σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει κανείς το ποδόσφαιρο. Οι φανατικοί, αυτοί που ξέρουν δηλαδή τα πάντα για το άθλημα και για ότι δεν ξέρουν φροντίζουν να ενημερώνονται (συνήθως αυτοί είναι οι άντρες) και αυτοί που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα, δεν είναι φανατικοί και ίσως το σνομπάρουν (συνήθως είναι οι γυναίκες). Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη χρονιά ο Γιώργος Λέντζας και ο Άγγελος Γιακουμίδης, κατάφεραν να ενώσουν τους παραπάνω, αλλά και να εξάψουν το ενδιαφέρον των γυναικών ώστε να ενημερωθούν για τα καλύτερα… Football Stories. Aπ’ ότι φαίνεται, τα κατάφεραν πολύ καλά!

Γιώργο, για ακόμη μια χρονιά σε βλέπουμε σε ταξιδιωτική εκπομπή. Είναι κάτι που το επιθυμούσες ή απλά προέκυψε;

Είναι το βασικό μου στοιχείο, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρουν και άλλα, πιο «συμβατικά» project. Πέρυσι για παράδειγμα, ήμουν στο Nomads, που ΟΚ είχε πάλι ταξίδι αλλά τόσο όσο. Οπότε, ναι, η αφετηρία μου είναι το ταξίδι, αλλά δεν είναι αυτό που έχω σκοπό να κάνω για όλη μου τη ζωή, και για όλη μου την τηλεοπτική πορεία. Στην παρούσα φάση που είμαι 29 ετών, νιώθω ότι με παίρνει και είναι καλοδεχούμενη αυτή η «ταλαιπωρία»!

Αλήθεια το Football Stories ήταν πρόταση του καναλιού ή δική σας ιδέα που υλοποιήθηκε μέσω του ΑΝΤ1;

Άγγελος: Καταρχήν ευχαριστώ που καταλάβατε πως είμαι και εγώ εδώ…! Χαχα!

Γιώργος: Παίξε μπάλα Άγγελε… Άγγελος: Το Football stories ήταν δική μας ιδέα, η οποία βρήκε κατάλληλο έδαφος, συγκυρίες που ευνόησαν, λίγο θράσος, λίγη τύχη…

Γιώργος: Ανθρώπους που το πίστεψαν και στο κανάλι και εκτός, στη διαφημιστική αγορά, και νομίζω πως μας βρήκε σ’ ένα σημείο που μας έπαιρνε να ταξιδέψουμε. Να αφήσουμε τις ζωές μας στην άκρη, γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε προσωπική ζωή καθόλου, είμαστε δουλειά και ύπνος μόνο!

Άγγελος: Θα μπορούσε να πει κάποιος, πως ήταν η Εθνική του Euro, που πήγε χωρίς πολλές-πολλές αξιώσεις και κατάφερε κάτι, χωρίς να λέμε ότι σηκώσαμε Ευρωπαικό!

Γιώργος: Το Football Stories είναι λίγο κάτι από φανταρικό, λίγο από φοιτητική ζωή και κάτι από την πιο corporated δουλειά που έχεις φανταστεί! Άρα, απ’ ότι καταλαβαίνω, γνωριζόσασταν από πριν. Πείτε μου δυο λόγια γι’ αυτή τη φιλία…

Γιώργος: Προφανώς εγώ έβγαλα κάποια χρωστούμενα καρμικά… Κάτι πρέπει να έχω κάνει πολύ λάθος στη ζωή μου, για να βγει στο δρόμο μου ο Άγγελος… Ο Άγγελος ήταν φίλος με τον Θοδωρή Πλακίδη, που είμαστε χρόνια φίλοι και συνεργάτες, έτσι τον γνώρισα και υπήρξε μια αμοιβαία αντιπάθεια στην αρχή! Χα,χα!

Άγγελος: Ναι έτσι είναι! Στην αρχή ο Μαυρίδης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, και πήγα λίγο πιο κάτω και σήκωσε ο Γιώργος το τηλέφωνο…!

Γιώργος: Ο Άγγελος με θεωρούσε πολύ επαναστάτη χωρίς αιτία, εγώ τον θεωρούσα πολύ υπερφίαλο και κάγκουρα, και κάπως η ζωή τα έφερε έτσι που… είμαστε εδώ!

Άγγελος: Θα σου πω, πως η πιο τρελή σου σχέση που θυμάσαι (καθώς πλέον έχεις συμβιβαστεί με μια πιο συμβατική σχέση), είναι αυτή που δεν ταιριάζατε πουθενά αλλά από αυτή την παράνοια κάτι έβγαινε!

Άγγελε για σένα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεσαι μπροστά στην κάμερα. Πως σου φάνηκε ως εμπειρία αλλά και πως είδες τον εαυτό σου μέσα από το γυαλί;

Κοίτα, ο σκοπός μου δεν ήταν να βγω στο γυαλί, απλά προέκυψε! Δεν το είδα ποτέ ως «βγαίνω στο γυαλί » απολάμβανα απλά τις ιστορίες της μπάλας, οπότε δεν μπορώ να σου πω ότι ένιωσα «κάπως». Ίσως μόνο όταν είδα τους γονείς μου να νιώθουν όμορφα και περήφανα για το project αυτό…

Γιώργος: Επίσης οι γονείς σου, θα αισθανόντουσαν πάρα πολύ τυχεροί, με το να παντρευόσουν απ’ ότι μου έχουν πει αλλά δεν σε είδα να παντρεύεσαι. Εμένα μου κατσικώθηκες! Χαχα!

Δεν γνωρίζουμε πολλά για σένα… Θα ήθελες να μας…συστηθείς;

Είμαι από Θεσσαλονίκη, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, ελπίζω να μην πεθάνω στη Θεσσαλονίκη… Σπούδασα φυσικοθεραπευτής στα Τ.Ε.Ι Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία. Επίσης δούλεψα ως φυσικοθεραπευτής σε ομάδες, νοσοκομεία στον ιδιωτικό αλλά και δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Ένα καλοκαίρι όμως που γύρισα Ελλάδα, καθίσαμε όλοι μαζί κάτω και βγάλαμε το Football Stories σαν ιδέα…

Γιώργο μίλησέ μας εσύ για τον Άγγελο…

Αυτό που με κέρδισε σε εκείνον, πέρα από την πλάκα, είναι κάτι που μπορεί να φαίνεται ουτοπικό ή συναισθηματικό να το κυνηγάς σήμερα, σε μια εποχή που ο καθένας προσπαθεί να βολέψει τον κώλο του. Και αυτό είναι η ειλικρίνεια του και το γεγονός ότι πιστεύει ακόμη σε αξίες που για πολύ κόσμο είναι δευτερεύουσες! Δηλαδή, πιστεύει στην τιμή, πιστεύει στον λόγο, στη φιλία, στον ανδρισμό, πιστεύει στη σκληρή δουλειά. Και επίσης πιστέψαμε πολύ στο project!

Ο Γιώργος δείχνει να είναι μία έντονη προσωπικότητα. Είναι αλήθεια, καλή παρέα στα ταξίδια;

Άγγελος: Στην κάμερα με ευνουχίζει συνέχεια… Ξέρεις τι είναι το σύνδρομο του Tourrete; Ο Γιώργος επιβεβαιώνει την θεωρία μου ότι οι άνθρωποι αντιδρούμε σε πηγές χημικών αντιδράσεων του εγκεφάλου μας. Δηλαδή, ο Γιώργος θα είναι ή ο πιο συγκαταβατικός άνθρωπος του κόσμου ή θα είναι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε πλήρες ‘roid rates! Υπάρχει η πλήρης παράνοια ή όλα καλά. Στο οποίο μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Δεν είναι απρόβλεπτος χαρακτήρας, απλά είναι πολύ εύφλεκτος και πολύ παρορμητικός.

Υπάρχει κάτι που να μην αντέχετε ο ένας στον χαρακτήρα του άλλου;

Γιώργος: Την ποδαρίλα του! Χαχα! Καμιά φορά την ισχυρογνωμοσύνη του, ειδικά σε κάποια πράγματα που δεν τα ξέρει.

Άγγελος: Να μην κάνει μπάνιο μετά τα παιχνίδια! Σοβαρά τώρα, δεν αντέχω που το γα@#μένο ξυπνητήρι χτυπάει μια ώρα και δεν το ακούει. Σήμερα από τις 8 μέχρι τις 9 χτυπούσε το ξυπνητήρι σαν εφιάλτης.

Το Football Stories είναι μια εκπομπή που αφορά καθαρά το αντρικό κοινό ή μπορεί να προσελκύσει και το γυναικείο;

Γιώργος: Το Football Stories είναι μια εκπομπή για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως ένα τρόπο για να εξηγήσει την κοινωνία. H εκπομπή είναι περισσότερο κοινωνική, με αφορμή το ποδόσφαιρο. Οι γυναίκες βλέπουν την εκπομπή περισσότερο από τους άνδρες. Θεωρώ ότι οι γυναίκες έχουν πιο καλά ποιοτικά κριτήρια από έναν άνδρα.

Άγγελος: Και επίσης θα δεχτούν πιο εύκολα να ακούσουν κάτι για το ποδόσφαιρο. Ο άντρας θεωρεί ότι «θα μου πεις τώρα εσύ για μπάλα;» Ήταν έκπληξη για εμάς ότι είχε περισσότερη απήχηση στις γυναίκες!

Από τα ταξίδια που έχετε κάνει ως τώρα, ποιο ξεχωρίζετε ως το καλύτερο football story;

Άγγελος: Κολομβία και Παλαιστίνη.

Γιώργος: 100% μαζί του!

Γιατί;

Γιώργος: Παλαιστίνη γιατί είναι μια παράλληλη πραγματικότητα σε κάτι για το οποίο δεν έχουμε πολύ σαφή εικόνα εδώ και που εμείς συγκινηθήκαμε πολύ.

Άγγελος: Και Κολομβία γιατί κατέρριψε πρώτα απ’ όλα τα δικά μας στερεότυπα και είχε ένα πολύ σαφές μήνυμα και έδειξε μια ιστορία και ένα παράδειγμα του πως μπορείς από ένα κακό σημείο στον αθλητισμό σου να πας σε ένα (επέτρεψε μου να πω) εξιδανικευμένο!

Υπάρχει ακόμη σε κάποιο από τα παγκόσμια γήπεδα που επισκεφτήκατε ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου ή όλα έχουν αλλάξει άρδην;

Γιώργος: Στην Λατινική Αμερική και στην Αγγλία, θα έλεγα εγώ.

Άγγελος: Όσο υπάρχουν η Λατινική Αμερική και η Αγγλία, όσο περίεργο και αν ακούγεται, η ψυχή του ποδοσφαίρου δεν θα πεθάνει ποτέ!

Παρατράγουδα είχατε σε κάποιο από τα ταξίδια σας; Κάτι που θα θυμάστε για χρόνια;

Γιώργος: Ένα τρελό σκηνικό, που δεν το έχουμε πει κιόλας, είναι στην Παλαιστίνη, στη Βηθλεέμ, όπου φτάνουμε εξαντλημένοι με 2 ώρες ύπνο και πάμε να βρούμε που θα μείνουμε και όταν μπαίνουμε μέσα ήταν σαν μια πρώην εκκλησία που μετατράπηκε σε σπίτι. Είχε το ιερό, είχε την κατακόμβη και κάπως αγριευτήκαμε όλοι. Εννοείται πως δεν είχε θέρμανση. Ρωτήσαμε και μας είπαν πως στο παρελθόν τα σπίτια τους όσοι ήταν Χριστιανοί τα έφτιαχναν έτσι ώστε να είναι εντελώς κατανοητό ότι είναι Χριστιανοί. Φαντάσου πως το ιερό ήταν η κρεβατοκάμαρα.

Άγγελος: Είχε μια τουαλέτα στη μέση του χώρου με πέτρα.

Γιώργος: Εικόνες σταυρούς στα παράθυρα… και είχε και ένα υπόγειο που κωλώσαμε όλοι να κατέβουμε! Βάλαμε ένα σκόρδο κλειδώσαμε και κάναμε τον σταυρό μας!

Άγγελος: Ήμουν αποφασισμένος πως αν το βράδυ ξύπναγα και ήθελα να πάω τουαλέτα θα ξύπναγα σίγουρα κάποιον να έρθει μαζί μου.

Όταν μια γυναίκα σας ρωτάει τι είναι offside, πως αντιδράτε;

Γιώργος: Νομίζω πως τελευταία φορά που μου έκανε την ερώτηση αυτή μια γυναίκα, ήταν στα νήπια. Πλέον λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουν αυτό, εκτός από τον Θοδωρή Πλακίδη ο οποίος δεν έχει καμία επαφή!

Άγγελος: Κανονικά ο Θοδωρής θα έπρεπε να μπαίνει στο γήπεδο και να φλέγεται ή αυτός ή το γήπεδο! Μετά το Football Stories τι; Τι θα θέλατε για παρακάτω…;

Γιώργος: Είμαστε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη δεύτερη σεζόν, οπότε πρέπει να τα βάλουμε κάτω να δούμε τους χρόνους, γιατί πραγματικά ήταν εξαντλητικό project. Αν δεν συνεχίσουμε με το football stories, ραντεβού στα γουναράδικα που λένε… Νομίζω πως όσο έχουμε διάθεση και όρεξη να είμαστε δημιουργικοί, θα προκύπτουν ενδιαφέρουσες συνεργασίες και αν δεν προκύπτουν θα τις δημιουργούμε!