Σύµφωνα µε τους κανονισµούς του ΕΟΦ, ως «συµπληρώµατα διατροφής» ορίζονται τα τρόφιµα µε σκοπό τη συµπλήρωση της συνήθους δίαιτας, τα οποία αποτελούν συµπυκνωµένες πηγές θρεπτικών συστατικών, ή άλλων ουσιών µε θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις, µεµονωµένων ή σε συνδυασµό. Πόσοι από εμάς όμως, δεν έχουμε ακούσει διάφορα γύρω από αυτό το κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον μπερδευτεί! Είναι ή όχι, καλό για τον οργανισμό μας να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής;

Ο ειδικός, Δημήτρης Δαμίγος, μας λύνει όλες μας τις απορίες.

Συμπληρώματα διατροφής και σωστό διαιτολόγιο

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα που θέλει ο κάθε διαφορετικός άνθρωπος να πετύχει, δεν θα μπορέσει να το πετύχει μονομερώς. Η διατροφή και η άσκηση είναι αλληλένδετες έννοιες. Εφόσον, προσέχουμε τη διατροφή μας και ασκούμαστε, έστω και ελάχιστα, τότε τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να έρθουν την κατάλληλη στιγμή για να δώσουν έξτρα «boost» στον οργανισμό μας και να έρθουμε πιο κοντά χρονικά σε αυτό που επιθυμούμε.

Στόχος

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν βοηθητικό ρόλο και είναι ικανά να παρέχουν στοιχεία στον οργανισμό με περισσότερη αποκλειστικότητα.

Γυναίκες και συμπληρώματα διατροφής

Χωρίς καμία διαφορά, οι γυναίκες σε πιθανή χρήση συμπληρωμάτων θα έχουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα με τους άνδρες.

Λιποδιαλύτες: Είναι όντως αποτελεσματικοί;

Οι μόνοι λιποδιαλύτες που θα προτείναμε είναι οι φυτικοί, όπως το CLA και η Καρνιτίνη, όπου βοηθούν τον μεταβολισμό να επιταχύνει τις διαδικασίες του. Τα περισσότερα είδη λιποδιαλιτώνανήκουν στην κατηγορία των αναβολικών και δεν θα τα συστήναμε σε παρθένους οργανισμούς, αλλά και γενικά.

Πώς να βρούμε τι συμπλήρωμα διατροφής χρειαζόμαστε

Πέρα από τα εμφανή, δηλαδή συμπληρώματα για αύξηση όγκου ή αδυνατίσματος, οι αναλυτικές εξετάσεις (π.χ αίματος) δίνουν μια ιδέα στο κάθε άτομο, για τα είδη συμπληρωμάτων που πρέπει να λαμβάνει.

Κόστος

Υπάρχουν πολλών ειδών συμπληρώματα. Θεωρώ από προσωπική εμπειρία ότι τα ακριβότερα είδη προσφέρουν πιο ποιοτικό αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να δώσεις περισσότερα χρήματα για ένα προϊόν και να πάρεις ως ανταμοιβή το αποτέλεσμα που θέλεις άμεσα, παρά να πάρεις ένα κακής ποιότητας προϊόν και να μη δεις εξέλιξη.

Που μπορεί κανείς να τα βρει;

Από το σπίτι του με ένα κλικ στο «www.supplementstore.gr»