Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές διακοπές, με τα μπάνια στη θάλασσα και τα δροσιστικά cocktails. Μολαταύτα, δεν επιθυμούμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους στο δέρμα και το σώμα μας. Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία (UVA & UVB) καταστρέφει το DNA των κυττάρων και προκαλεί οξειδωτικό στρες, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος, που χαρακτηρίζεται από απώλεια ελαστικότητας, αλλοίωση του κολλαγόνου, δυσχρωμίες, ξηροδερμία, ρυτίδες & ακμή). Η υψηλή θερμοκρασία αφυδατώνει το δέρμα και σε συνδυασμό με την υγρασία, προκαλεί την θερινή Ακμή ( Ακμή Μαγιόρκα). Ενώ, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, και ειδικά cocktail, εντείνει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε;

Χάρη στα μηχανήματα αιχμής που διαθέτουμε και τη βοήθεια σύγχρονων, εξελιγμένων δερμοκαλλυντικών, είμαστε σε θέση να αναστρέψουμε τις βλαβερές επιπτώσεις των ακραίων περιβαντολογικών συνθηκών στον οργανισμό μας.

Οι συμβουλές μας για ένα τέλειο πρόσωπο και σώμα :

  1. Καθημερινή χρήση αντιηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας (>30spf) είναι αναγκαία, ακόμη και μέσα στην πόλη. Συνιστούμε τα σύγχρονα αντηλιακά, που εκτός από αντηλιακή προστασία, προσφέρουν ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία.
  1. Τακτικός «καθαρισμός» προσώπου (εξαγωγή ανοικτών και κλειστών φαγεσώρων, κύστεων και κεχρίων).
  1. Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της κερατίνης στοιβάδας και τους ρύπου, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την αιμάτωση, την οξυγόνωση και τον μεταβολισμό του δέρματος.
  1. Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, με την τεχνική των μικρό-ενέσεων στο χόριο και την επιδερμίδα, διότι προάγει τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και χαρίζει λάμψη και σφριγηλότητα.
  1. Μεσοθεραπεία με βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, υαλουρονικό και αμινοξέα δίνει λάμψη και φυσική ενυδάτωση, μειώνει τη λιπαρότητα, συσφίγγει και ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου και εξαφανίζει τις ρυτίδες του λαιμού και του ντεκολτέ.
  1. Το νέο Venus Versa με την τεχνολογία (MP)2 DiamondPolar Skin Tightening και Body Contouring, χάρη στον συνδυασμό της πολυπολικής ραδιοσυχνότητας και του παλμικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, προάγει την αγγειογένεση, τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και την αύξηση σύνθεσης κολλαγόνου. Σμιλεύει το σώμα (λιπογλυπτική), μειώνει την κυτταρίτιδα και συσφίγγει το δέρμα.
  1. Αποτρίχωση με το Laser Alexandrite Candela, εγκεκριμένο από τον FDA USA, το CE Mark και την EE. Μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και από τους συμβατικούς τρόπους αποτρίχωσης, που μπορεί να προκαλέσουν θυλακίτιδα, δερματίτιδα, επιδείνωση ευρυαγγειών, χαλάρωση του δέρματος, αύξηση της τριχοφυΐας και μετάδοση διαφόρων δερματικών νοσημάτων.
  • Η Άρτεμις Πινακουλάκη-Λεούση είναι δερματολόγος-αφροδισιολόγος, απόφοιτος του ΑΠΘ, ειδικευμένη στο Νος. Α.Συγγρός και εξειδικευμένη στο τμήμα της Ακμής του LGI της Μ. Βρετανίας. Είναι μέλος της Ελληνικής (ΕΔΑΕ) και Ευρωπαϊκής (EADV) Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοσμητικής και Αισθητικής Ιατρικής (ESCAD).
  • Η Τάνια Λεούση είναι Αισθητικός-Κοσμετολόγος, απόφοιτος Α.ΤΕΙ Αθηνών, εξειδικευμένη σε εφαρμογές Laser & IPL, Ημιμόνιμο Αισθητικό & Ιατρικό Μακιγιάζ. Έχει παρακολουθήσει παγκόσμια masterclasses στην Κοσμητική και Αισθητική Ιατρική στα AntiAging World Congress Monaco, International Master Course on Aging Skin, κ.α. Είναι συνεργάτης της Δερματολόγου Α. Πινακουλάκη στο ιδιωτικό ιατρείο στην Υψηλάντου 154Β στο Πασαλιμάνι.

drpinakoulaki.gr