Με υποδέχεται στο χώρο της, στον οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια, η ομορφιά ανάγεται καθημερινά σε τέχνη. Η Κωνσταντίνα Γιώτη, αισθητικός, ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια του Icon Beauty, προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται, αφού είναι ανήσυχο και συγχρόνως δημιουργικό πνεύμα. Σε μία απολαυστική συνάντηση μαζί της μας εξήγησε τα πάντα γύρω από τον κλάδο της ομορφιάς και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για όλα όσα πρέπει να προσέξει μία νύφη στο make up της.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον κλάδο της ομορφιάς; Ήταν το hobby μου, που το έκανα και επάγγελμα! Ως τότε ήμουν στον τομέα των πωλήσεων και του marketing. Κατάλαβα όμως ότι δεν ήταν αυτός ο κλάδος στον οποίο ανήκω… Έτσι, σπούδασα πάνω στην ομορφιά και της αφιερώθηκα!

Ποια είναι η φιλοσοφία του Icon Beauty; Σκοπός μου δεν ήταν να κάνω απλά έναν ψυχρό χώρο αισθητικής. Ήθελα πάντα να φτιάξω έναν χώρο όπου θα μπορεί να έρχεται ο οποιοδήποτε να χαλαρώνει και να αισθάνεται όμορφα ενώ του παρέχονται οι υπηρεσίες της επιθυμίας του. Άξιζε στον Πειραιά και νομίζω πως τα κατάφερα…

Στις μέρες μας δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό τον τομέα. Εσείς νιώσατε κάποιο άγχος για την εδραίωση και την ανέλιξη σε αυτό το χώρο, δεδομένου του πλήθους των ανθρώπων που επιλέγουν αυτό το επάγγελμα; Ο ανταγωνισμός μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει και να ανεβάσει το επίπεδο. Αν ήμουν η μόνη αισθητικός στον κόσμο, δε θα μπορούσα να εξελιχθώ. Ναι μεν οι κακοί επαγγελματίες προκαλούν προβλήματα σε αυτή τη δουλειά αλλά βοηθούν τους καλούς να γίνουν ακόμη καλύτεροι! Ο ανταγωνισμός εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, γι αυτό και άνοιξα το Icon Beauty κοντά σε μαγαζιά με αντίστοιχο αντικείμενο. Όταν θέλεις να ξεχωρίσεις για τη δουλειά σου, θα είσαι ανταγωνιστικός, δεν θα απομονωθείς.

Τι υπηρεσίες μπορεί να απολαύσει κάποιος; Έχουμε υπηρεσίες αισθητικής προσώπου και σώματος, αποτριχώσεις, περιποίηση άκρων, λιανική πώληση προϊόντων για μακιγιάζ και δερμοκαλλυντικά. Έχουμε επίσης υπηρεσίες σχετικές με βλεφαρίδες και φρύδια.

Οι άνδρες περιποιούνται τον εαυτό τους; Κι αν ναι, τι υπηρεσίες προτιμούν; Οι άνδρες πλέον περιποιούνται πάρα πολύ, παρόλο που υπάρχει ακόμα ταμπού. Πλέον θα φροντίσουν την επιδερμίδα τους, την υγιεινή τους όσον αφορά μία θεραπεία πεντικιούρ ακόμη και θέματα τριχοφυΐας επίσης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Στο Icon Beauty έχουμε πολλές θεραπείες που απευθύνονται αποκλειστικά σε άνδρες.

Τι θεωρείτε πώς πρέπει οπωσδήποτε να έχει στην τσάντα της μία γυναίκα για την καθημερινή της περιποίηση; Σίγουρα στην τσάντα μας πρέπει να υπάρχει πάντα ένα μπουκαλάκι νερό. Από εκεί και πέρα, γνώμη μου είναι το μακιγιάζ μας να γίνεται από το σπίτι αφού πρώτα κάνουμε όλη την απαραίτητη προετοιμασία με σωστή ενυδάτωση. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά μόνο να ανανεώσουμε το κραγιόν μας! Είναι αλήθεια πως ένα κραγιόν από μόνο του αρκεί για να μεταμορφώσει ολόκληρο το μακιγιάζ!

Εσείς που ασχολείστε και επαγγελματικά με το μακιγιάζ, βάφεστε; Όχι πάντα. Ανάλογα με τη διάθεσή μου. Γενικά εγώ προτείνω πως όταν δεν είστε σε καλή διάθεση να βάφεστε και μάλιστα έντονα, γιατί αλλάζει αμέσως τη διάθεση προς το καλύτερο! Από κει και πέρα, κάθε μέρα δεν είναι ίδια. Επιλέγω να μη βάφομαι όταν έχω κάνει θεραπείες προσώπου και δεν υπάρχει μέρα που να μην φοράω αντιηλιακό.

Ποιες είναι οι φετινές τάσεις για το bridal make up; Το bohemian και το ethnic style. Φέτος ξεφεύγουμε από το στημένο και ιδιαίτερα «φορτωμένο» μακιγιάζ.

Τι περιποίηση χρειάζεται το δέρμα μας για να είναι λαμπερό την ημέρα του γάμου; Σίγουρα εξαρτάται από την περίπτωση. Ωστόσο κατά γενική ομολογία χρειαζόμαστε μία- δύο ενυδατικές θεραπείες, ώστε να υπάρχει ως βάση μία υγιής επιδερμίδα για να υποδεχθεί το μακιγιάζ.

Πόσο καιρό πριν πρέπει να γίνει το δοκιμαστικό; Όταν έχουμε μία νύφη που παντρεύεται το Σεπτέμβρη δεν μπορούμε να κάνουμε το δοκιμαστικό το Μάρτη, γιατί θα έχει αλλάξει χρώμα η επιδερμίδα τουλάχιστον 2 φορές. Οπότε είναι καλό αν έχουν γίνει αλλαγές να τις γνωρίζω. Συνήθως χρειάζεται 1 δοκιμαστικό, κάποιες φορές ίσως χρειαστούν περισσότερα.

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι νύφες στην επιλογή του make up; Τα έντονα ρουζ και συνήθως είναι λανθασμένη και η απόχρωση που έχουν επιλέξει. Επίσης δεν προτιμώ σε μία νύφη το eyeliner και ιδίως την έντονη γραμμή (cateye), γιατί κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα είναι πολύ ψεύτικο.

Τι επιλέγουμε να κάνουμε πρώτα, hairstyling ή make up; Πρώτα σε σειρά έρχονται τα μαλλιά και έπειτα έρχεται το make-up. Μία διαφορετική απόχρωση μαλλιών για παράδειγμα, σημαίνει διαφορετικό μακιγιάζ…

Σωτήρος & Καραΐσκου 129 (Ισόγειο), Πειραιάς. Τ: 2104127734 F/B: Icon Beauty-The Art of Beauty, Instagram: icon_beauty_theartofbeauty