Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των γυναικών και πόσω μάλλον ενόψει εορτών είναι να περάσουν κάποιες ώρες αφήνοντας τον εαυτό τους, στα χέρια ειδικών και να τις περιποιηθούν όπως αυτοί γνωρίζουν. Στην περιποίηση μίας γυναίκας, προτεραιότητα κυρίως έχουν τα άκρα της. Το manicure και το pedicure είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να συμπληρώσει τα ψώνια που έχει κάνει ή που θα κάνει για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Πριν κλείσει όμως το πολυπόθητο ραντεβού, υπάρχει μία διαδικασία περιποίησης που μπορεί να κάνει και μόνη της προκειμένου να έχει υγιή νύχια!

Εμείς με τη βοήθεια της Εύης, ιδιοκτήτριας του Evis House of Nails, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές άκρως χρήσιμες για την περιποίηση των άκρων μας. Βλέπεις, εδώ στο House of Nails το manicure και το pedicure έχουν αναχθεί σε επιστήμη και φροντίζουν πάντα να είναι ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις αλλά και να χρησιμοποιούν τα καλύτερα προϊόντα, για να μας φροντίζουν από την κορυφή ως τα νύχια!

  1. Λιμάρισμα και κόψιμο νυχιών. Τα νύχια και ιδιαίτερα τα μακριά νύχια αποτελούν εστία μικροβίων. Γι αυτό είναι απαραίτητο να κόβονται τακτικά και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να διαμορφώνεται το σχήμα τους. Για τη φροντίδα των νυχιών σου, αφέσου στη γνώση των ειδικών. Ξέρουν πως να κόψουν και να αφαιρέσουν τις παρωνυχίδες χωρίς να τραυματιστεί το δέρμα.

  2. Ενυδάτωση με λαδάκι. Το λαδάκι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ειδικά μετά τις εργασίες που έχουν ήδη προηγηθεί. Με το λαδάκι έχεις ενυδάτωση και προστασία ταυτόχρονα. Απλώνεις και κάνεις ένα μικρό μασάζ στα δάχτυλά σου, στην περιοχή των νυχιών. Extra Tip: Το λαδάκι σου φρόντισε να περιέχει Βιταμίνη Ε, αμυγδαλέλαιο και πράσινο τσάι για να καταπολεμήσει την ξηρότητα.

  3. Scrub νυχιών. Το scrub είναι κάτι απαραίτητο στην περιποίηση των πάνω άκρων σου. Έτσι λοιπόν μπορείς να φτιάξεις το δικό σου scrub τόσο εύκολα όσο ποτέ δεν φανταζόσουν. Extra Tip: Για να φτιάξεις δικό σου Scrub ανακάτεψε ελαιόλαδο με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και είναι έτοιμο.

  4. Χρήση γαντιών. Καλό είναι, να φοράς γάντια όταν ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού και να πλένεις τα χέρια σου με κρύο νερό, γιατί η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά και επομένως πιο εύθραυστα. Οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών ξηραίνουν τα νύχια και τα αφυδατώνουν.

  5. Νύχια ποδιών. Μην αφήνεις τα νύχια των ποδιών εκτός περιποίησης. Μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο για την υγεία των κάτω άκρων να εμπιστεύεσαι τους ειδικούς για το καθιερωμένο pedicure. Εκείνοι χρησιμοποιούν τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα, γνωρίζουν τις ανάγκες των νυχιών και φροντίζουν τα άκρα σου, χωρίς να σε τραυματίζουν.

  6. Ακολουθήσε μια ισορροπημένη διατροφή: Πρόσθεσε πρωτεΐνη στη διατροφή σου. Κατανάλωσε άπαχα πουλερικά, ψάρι, μοσχάρι, χοιρινό, σπανάκι κι άλλα λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Ένα συμπλήρωμα βιοτίνης θα βοηθήσει σίγουρα στην ανάπτυξη κι ενδυνάμωση των νυχιών. Επίσης, η κατανάλωση νερού βοηθά τα πετσάκια να παραμείνουν ενυδατωμένα.

Φραγκιάδων 1Α, Πειραιάς. Τ: 2104180801 FB: Evi’s House Of Nails Instagram: evishouseofnails