Στη Χονολουλού, οι άστεγοι μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες! Τα παλιά λεωφορεία θα ανακαινιστούν και θα χαρίσουν καταφύγιο,ντους καθώς και χώρους αναψυχής για τον άστεγο πληθυσμό!

Τα παλιά αστικά λεωφορεία στη Χαβάη θα μετατραπούν σε καταφύγια αστέγων από την εταιρία αρχιτεκτονικής Group 70 International. Τα οχήματα θα περιλαμβάνουν διάφορες μονάδες αφιερωμένες σε διαφορετικούς σκοπούς, από χώρους διαβίωσης μέχρι χώρους αναψυχής.
Η Χονολουλού έχει δεχτεί τεράστια κριτική τον τελευταίο χρόνο για την ανικανότητα της πολιτείας να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τους άστεγους στο νησί. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει για παραβάσεις των πεζών και μια πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε μέχρι και να τους μεταφέρει σε ένα απομακρυσμένο νησί μακρυά από τους τουρίστες. Ο δημοτικός υπεύθυνος στέγασης, Jun Yang σκέφτηκε κάτι άλλο, μια πιο ανθρώπινη ιδέα – να μεταποιήσει τα παλιά αποσυρμένα δημόσια λεωφορεία σε μεταβατική στέγαση για τους άστεγους.


Η May Ry Kim της Group 70 International δήλωσε στην Hawaii News ότι ο σχεδιασμός «βασίζεται στην αρχή ότι θα μπορείς να αγοράσεις ό, τι χρειάζεται από ένα κατάστημα υλικών και να κατασκευάσεις τα πάντα χωρίς εμπορικές δεξιότητες», έτσι ώστε να μπορεί να φτιαχτεί από μια ομάδα ανειδίκευτων εθελοντών.
Η LIFT, η εθελοντική οργάνωση που συμβάλλει στην εκτέλεση του σχεδίου, ελπίζει να μετατρέψει δύο λεωφορεία σε καταφύγια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 70 λεωφορεία και όλο το υλικό που απαιτείται για ανακαινίσεις θα προέλθει από δωρεές.
Τα λεωφορεία είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργούν κανονικά – απλά έχουν αποσυρθεί επειδή έχουν υπερβεί το όριο των διανυθέντων χιλιομέτρων. Ο δήμος έχει συμφωνήσει να δωρήσει περίπου 70 από αυτά.


Σε αντίθεση με ένα τροχόσπιτο που στην ουσία είναι ένα σπίτι με ρόδες, κάθε λεωφορείο θα εξοπλίζεται για να εξυπηρετήσει ένα συγκεκριμένο σκοπό – κάποια θα έχουν κρεβάτια και οθόνες για να παρέχουν καταφύγιο, άλλα θα έχουν ντους και εγκαταστάσεις βασικής υγιεινής και ένα τρίτο σχέδιο θα επιτρέπει να λειτουργούν και σαν χώροι αναψυχής.
Οι εθελοντές θα απογυμνώσουν το εσωτερικό και θα το ανακαινίσουν χρησιμοποιώντας υλικά από δωρεές.